Felismered az érzéseidet? Mennyire vagy hajlamos az érzéseid elfojtására? Gyermekként megengedett és jóváhagyott volt, hogy kifejezd az érzelmeidet?

Az egyéni folyamatokban gyakorta szembesülök azzal, hogy felnőtt embereknek fogalmuk sincs arról, hogy mit éreznek. Nem tudják megkülönböztetni egymástól a boldogságot és az örömöt, a dühöt és a haragot, vagy épp az elköteleződést és a függőséget. Rengeteg gyermek nő fel úgy, hogy a szülei felülírják az érzéseit. Amikor egy szomorú kisgyermeknek azt mondják, hogy „azonnal hagyd abba a sírást”… amikor egy vidám, örömteli gyerekre ráripakodnak, hogy „fejezd be a viháncolást”, akkor az a gyermek megtanulja, hogy neki nem szabad azt éreznie, amit érez, és hogy amit érez, az nem is az, aminek ő gondolja.

Az elfojott, eltagadott érzelmek mentálisan, lelkileg és fizikailag egyaránt nagyon megterhelőek. Ahhoz, hogy egészségesen élhess, fontos a megtagadott, tudomásul nem vett érzelmek elismerése.

Ha velem tartasz az Örömvilág podcast #162 epizódjában, több nézőpontból is körüljárjuk ezt a témát, amelyről egyébként már számtalanszor volt szó az eddigi adásokban.

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban.

Az adásban említett cikket itt találod: https://www.facebook.com/photo?fbid=745738880415604&set=a.207788370877327  (érdemes akkor kattintanod, ha már meghallgattad ezt az epizódot)

 

Szeretettel várlak programjaimra:

Spirituális utazás Balin – A felemelkedés útja: 2023. május 18 – június 1. (BETELT!)
Spirituális utazás Balin – A felemelkedés útja (ősz): 2023. november 7-20. (BETELT!)
Előkészületben: 
Belső gyermek gyógyítása és kreativitás ébresztés elvonulás Bárdudvarnokon: 2023. április 28 – május 1.
EVERNESS fesztivál Siófokon: 2023. június 20-26.
Családi minták oldása elvonulás Bárdudvarnokon: 2023. augusztus 13-16.
A személyes tanfolyamok helyszíne Székesfehérváron: Örömvilág Tudatosság Központ
További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu