Milyen a kapcsolatod Édesapáddal? Mire tanítottak téged a szavai, a cselekedetei? Elismered, hogy mekkora erő és hatás Ő az életedben?

Az Örömvilág podcast csatorna előző adásában az anyai mintákkal foglalkoztunk. Sok érzelmet megmozgatott a múlt heti epizód, hatására rengetegen avattak be életük olykor fájdalmas, néhol kifejezetten dramatikus történeteibe az édesanyjukkal kapcsolatban. A téma szinte kívánja a folytatást, így a #75 adást az apáknak szenteljük.

Az önismereti úton járók – tapasztalataim szerint – nagy hangsúllyal dolgoznak az anyai vonalon, míg összességében sokkal kevesebb időt, figyelmet, energiát szentelnek az apai ágnak. Holott minden ember két irányból, két forrásból hozza a mintáit. Az édesapánkkal való kapcsolat tisztázása hatalmas nyereség, enélkül nem tudunk a teljesség és egység élménybe jutni saját magunk vonatkozásában.

Bizony magam is megjártam a hadak útját ebben a témakörben. És nagyonis megérte! Megdöbbentő, erőteljes és csodálatos élmény volt megtapasztalni, hogy milyen érzés, amikor végre engedem magam kapcsolódni mindkét szülőm energiájához.

Az apa – ideális esetben – az erő, a stabilitás, a biztonság. Kevésbé ideális esetben a kontroll, az agresszivitás, a korlátozás. Bármit is hozott, adott vagy vont meg tőled édesapád, számodra abban rejlik a legnagyobb tanulási és fejlődési lehetőség. Éltél, élsz ezzel a lehetőséggel? Tudod, hogy miért pont ő lett az édesapád?

Számos fontos kérdés felmerül ebben az epizódban, amelyben egy négygyermekes édesapa, Fazekas Ferenc is megszólal néhány percre, hogy hozza a nálam sokkal autentikusabb nézőpontokat az apaságról.

Természetesen ezúttal is várom véleményedet,  tapasztalataidat, meglátásaidat, felismeréseidet. Ha van kedved, írj e-mait, vagy kommentelj!

Hallgasd meg az eddigi adásokat,  holnapomon, vagy iratkozz fel csatornámra a YouTube-on!

Ismered már a Napi Segítő kártyacsomagot?

64 fontos téma, 64 egyedi festmény alapján készült kártyalap, és egy füzet, amely segít megtalálni a választ aktuális kérdésedre. A képek, a nézőpontváltó gondolatok vagy a kérdések a benned lévő témával kapcsolódva hozzák létre az egyedi üzeneteket. A Napi Segítő olyan nézőpontokhoz vezet el, amelyeken keresztül könnyedén láthatóvá válnak a megoldások.

 A Napi Segítő kártyacsomag gyönyörű festményei – repróként – mostantól a Te otthonod, vagy irodád falát is díszíthetik! Márfy Gabriella festőművész olajfestményeinek másolatát fenyő vakrámára feszített, digitálisan nyomtatott textilképként rendelheted meg, két méretben! 

Aktuális programjaim:

Vélemény, hozzászólás?