Hogy reagálsz a változásokra? Magadtól is változtatsz, vagy csak kényszer hatására lépsz? Mi a legnehezebb neked abban, ha valami változik az életedben?

A minap vendégségben jártam Kiss Heni Őszintén szólva podcastjában. (Hallgasd meg azt is, szerintem igazán inspiráló beszélgetés lett!) A váltásról beszélgettünk bő egy órán át, és a téma kapcsán természetesen érintettük a változás, változtatás fogalmát is. Meglepődtem azon, hogy erről még nem csináltam külön adást az Örömvilág podcast csatornán, úgyhogy íme…

Hitem szerint kívül az jelenik meg, ami belül már megtörtént. Így – még ha erre nem is vagyunk tudatosak – simán bevonzzuk a fejlődésünket nem támogató munkahely elvesztését, a méltatlan emberi kapcsolatok felbomlását. Amikor valami belül változik, az megmutatja magát a külvilágban.

Neked mit mutat most a világ? Te hogy éled meg a változásokat? Mennyire vagy proaktív, kezdeményező? Inkább az a fajta lennél, aki megvárja, míg ég a talaj a talpa alatt, és lépni kényszerül?

A téma persze megint szinte kimeríthetetlen. A változás sokakban kelt félelmet, sokan azonosítják a bizonytalannal, az  ismeretlennel, a félelmetessel. Holott életünk másból sem áll, csak változások végtelen sorából. Nézz rá a babakori fotóidra, és nézz bele a tükörbe! Elképesztő változás! És ami mögötte van az milliárdnyi sejted folytonos „születése és halála”. Változik az ízlésed, a hangod, akár percenként változtatod a fizikai helyed a térben, és halad az idő is, legalábbis úgy éled meg.

A változásban nagyon sok ember éli meg a biztonsága megingását, akár elvesztését, pedig a biztonság nem egy hely, nem egy személy, nem egy munkakör, nem egy pénzösszeg. A változás egy érzés. Egy érzés, amely képes velünk jönni, akárhova is megyünk… feltéve, ha ezt megengedjük magunknak.

Az Örömvilág podcast #70 epizódjában néhány átgondolásra méltó, és hasznos nézőpontot hozok Neked a változásról, anélkül, hogy azt gondolnám, minden fontosat elmondtam róla. Ez megint egy téma, amely elindult, és amely a jövőben, ilyen vagy olyan módon, de még biztosan folytatódni fog.

Elmeséled a saját történeted? Témát ajánlanál a további adásokhoz? Írj e-mailt vagy kommentelj!

Az Örömvilág podcast minden eddigi adását megtalálod holnapomon, a YouTube-on, a Spitify-on, valamint az ApplePodcasts és a Google Podcast alkalmazásban is. Iratkozz fel, és így mindig értesülhetsz a friss témákról!

Ismered már a Napi Segítő kártyacsomagot?

64 fontos téma, 64 egyedi festmény alapján készült kártyalap, és egy füzet, amely segít megtalálni a választ aktuális kérdésedre. A képek, a nézőpontváltó gondolatok vagy a kérdések a benned lévő témával kapcsolódva hozzák létre az egyedi üzeneteket. A Napi Segítő olyan nézőpontokhoz vezet el, amelyeken keresztül könnyedén láthatóvá válnak a megoldások.

ÚJDONSÁG! A Napi Segítő kártyacsomag gyönyörű festményei – repróként – mostantól a Te otthonod, vagy irodád falát is díszíthetik! Márfy Gabriella festőművész olajfestményeinek másolatát fenyő vakrámára feszített, digitálisan nyomtatott textilképként rendelheted meg, két méretben! 

Aktuális programjaim:

Vélemény, hozzászólás?