Olyan időszak előtt állunk, ahol igencsak szükségünk van az erőnkre. Ismered a saját erőd forrását? Tudod, miből áll az énerőd?

Ahogy az előző epizódban is elmondtam, már nem elég terveket szövögetni, hanem meg is kell valósítani azokat. Az Örömvilág podcast csatorna #155 epizódjában szeretnélek közelebbről is megismertetni az énerő fogalmával, amely nagy segítségedre lehet. Bemutatom neked azt a fejlődfési modellt, amelyet Erik Homburger Erikson neves fejlődéspszichológus alkotott meg 1963-ban. Ez a modell 8 olyan életszakaszt különít el az emberi életben, amelyek mindegyikében van egy-egy olyan kiemelt tanulási folyamat, amely erősségeket, képességeket fejleszt, és építőköve az énerőnek.

Te mennyire vagy tisztában a saját erősségeiddel? Milyen az önmagadról alkotott képed (és itt nem a külsődre gondolok)? Milyen életeseményeken, traumákon keresztül fejlődtél? Miből fakad az énerőd?

Ezt az adást is érdemes úgy hallgatnod, hogy közben folyamatosan figyeled, melyik szakasz milyen volt a Te életedben, és az egyes témák nálad hogy jelentek, jelennek meg! Javaslom, hogy legyen nálad papír és írószerszám, mert hatalmas segítség lehet az önismereti utadon, ha ezeket a nézőpontokat közelebbről is megvizsgálod.

Milyen felismeréseket adott neked ez az epizód?  Hol érzed a kapcsolódásodat a hallottakhoz? Ha van kedved, írd meg a podcast@oromvilag.hu e-mail címre! Ugyanitt szeretettel várom témajavaslataidat is.

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban.

Szeretettel várlak programjaimra:

Előkészületben: 
ThetaHealing® Te és a Teremtő – ESTI, ONLINE tanfolyam: 2023. március 2-3.
MEDITÉTA – online meditációs sorozat. Téma: A betegségek: 2023. február 7. 19:30
ThetaHealing® Világgal való kapcsolat ESTI, ONLINE kurzus: 2023. március 20-24.
ThetaHealing® Te és a Föld személyes kurzus Székesfehérváron: 2023. április 6-7.
ThetaHealing® Lélektárs ESTI, ONLINE tanfolyam: 2023. április 19-20.
Családi minták oldása és újjászületés elvonulás Bárdudvarnokon: 2023. április 28 – május 1.
A személyes tanfolyamok helyszíne Székesfehérváron: Örömvilág Tudatosság Központ
További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu