#149 Összehúzódás és kitágulás

Megfigyelted már, hogy az életedben az összehúzódás és a kitágulás szakaszai miként váltakoznak? Elgondolkoztál már azon valaha, hogy ez miért történik?

A természet állandó körforgásával mindannyian tisztában vagyunk. Teljesen természetesen éljük meg az évszakok változásait, és mindent, ami ezzel jár, mégha a hangulatunkra nagy hatással is van. A téli hónapok az összehúzódás, befelé fordulás jegyében telnek, míg tavasszal kinyílik a világ, virágba borulnak a fák, és megjelenik a bőség energiája.

Az emberi testünk több szerve is az összehúzódások és kitágulások váltakozása által funkcionál. Így történik a légzés, így működik a szív, és ez zajlik akkor is, amikor megszületünk. Már-már annyira természetes, hogy az egyik szakaszt követi a másik, hogy akkor is lekopizzuk ezt a működési sémát, ahol egyébként nem feltétlenül lenne indokolt.

Te most melyik fázist éled épp? És mire használod ezt az időszakot? Ha velem tartasz az Örömvilág podcast csatorna #149 adásában, egy hatékony gyakorlatot adok át Neked a témával kapcsolatos önmunkádhoz.

Beszélgessünk erről egy fél órácskát, és vizsgáljunk meg együtt pár hasznos nézőpontot! Van olyan saját tapasztalatod vagy felismerésed, amit szívesen megosztanál? Írd meg a podcast@oromvilag.hu e-mail címre!

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban.

Szeretettel várlak programjaimra:

Előkészületben: 
Családi minták oldása és újjászületés elvonulás Bárdudvarnokon: 2023. április 28 – május 1.
A személyes tanfolyamok helyszíne Székesfehérváron: Örömvilág Tudatosság Központ
További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu