Mire jó a pesszimizmus? Mikor ártalmas az optimizmus? Ilyen, és ehhez hasonló nézőpontokból vizsgáljuk ezt az örökbecsű témát.

Az Örömvilág podcast hétről-hétre jelentkező adásai Neked szólnak és Érted vannak. Olyan témákat hozok szerdánként, amelyek valamilyen módon kapcsodnak a tudatossághoz, a szellemi és spirituális fejlődéshez vagy az önismerethez. Ezúttal két alapvető attitűdöt,  az optimizmust és a pesszimizmust boncolgatjuk kicsit, szokás szerint, többféle nézőpontból.

Szeretnéd többet tudni arról, miért lesz valaki optimista vagy pesszimista? Hogy milyen szerepe van a családnak e tekintetben? Mire jó a pesszimizmus? Mikor ártalmas az optimizmus? Ilyen, és ehhez hasonló nézőpontokból vizsgáljuk ezt az örökbecsű témát.  Hogy miért fordulhat elő (a vonzás törvénye ellenére!), hogy optimistán gondolkodó, bizakodó emberek sikertelenek maradnak? Mi történhet, ha pesszimista a kollégád vagy a barátod?

Tarts velem, és ha van kedved, oszd meg saját felismeréseidet és tapasztalataidat! Kommentelj a honlapomon, vagy írj e-mailt! Ha van kedved, ajánlj nekem témát, esetleg olyan beszélgetőpartnert, akit szívesen hallanál a csatornámon!

A 6:30-nál említett epizód, az „Olyan vagy, mint az anyád” itt érhető el. Hallgasd meg ezt és a többi hanganyagot is a YouTube-on! Ha feliratkozol, értesítést kapsz a friss adásokról, és segítesz abban, hogy minél többekhez eljusson az Örömvilág podcast.

Használod már a Napi Segítő kártyacsomagot?

64 fontos téma, 64 egyedi festmény alapján készült kártyalap, és egy füzet, amely segít megtalálni a választ aktuális kérdésedre. A képek, a nézőpontváltó gondolatok vagy a kérdések a benned lévő témával kapcsolódva hozzák létre az egyedi üzeneteket. A Napi Segítő olyan nézőpontokhoz vezet el, amelyeken keresztül könnyedén láthatóvá válnak a megoldások.

 A Napi Segítő kártyacsomag gyönyörű festményei – repróként – a Te otthonod, vagy irodád falát is díszíthetik! Márfy Gabriella festőművész olajfestményeinek másolatát fenyő vakrámára feszített, digitálisan nyomtatott textilképként rendelheted meg, két méretben! 

Szeretettel ajánlom figyelmedbe aktuális programjaimat:

Vélemény, hozzászólás?