#73 (Mit) kell tenni a szeretetért?

Mit teszel, ha hiányzik a szeretet? Kapod, vagy elveszed? Jár neked a szeretet, vagy meg kell érte küzdened? Ki lehet zsarolni a másikból a szeretetet?

Megint a szeretetről beszélgetünk. Mert még mindig van mit. Ezúttal arról, amikor valami miatt nincs ott, vagy nem veszed észre a szeretetet. Amikor hiányzik, amikor valahogy szeretnél hozzájutni, és akár odáig is elmész, hogy hisztizz érte… hogy zsarolj… hogy drámázz… hogy játszmázz. Na jó, nem te. Hanem egy ismerősöd.

Tudtad, hogy a szeretet kompatibilis a szeretettel? Hogy nem csak a hiányából veheted észre, hogy mennyire vágysz rá, hanem a szeretet teréből is lehet hozzá kapcsolódni? – Írisz mesél erről Angliából.

Valahol minden érző lény vágyik arra, hogy szeressék. És ha ezt nem kapja meg, bizony meglepő dolgokra is képes. Vannak, akik szó szerint bármit elviselnek annak akár csak az illúziójáért is, hogy szeretik őket, hogy fontosak valakinek. Ez persze kapóra jöhet egy nárcisztikus bántalmazónak, vagy akár csak egy csalódott, megkeseredett embernek.

Arra hívlak, hogy beszélgessünk ma minderről itt, az Örömvilág podcast csatorna #73 epizódjában. Hozd fel magadban mindazt, ami benned a témához kapcsolódik, és boncolgassuk, ízlelgessük együtt! Ha van kedved, írd meg saját felismerésed, nézőpontod a témáról e-mailben, vagy kommentelj!

Hallgasd meg az eddigi adásokat,  holnapomon, vagy iratkozz fel csatornámra a YouTube-on, a Spitify-on, az ApplePodcasts vagy a Google Podcast alkalmazásban!

Ismered már a Napi Segítő kártyacsomagot?

64 fontos téma, 64 egyedi festmény alapján készült kártyalap, és egy füzet, amely segít megtalálni a választ aktuális kérdésedre. A képek, a nézőpontváltó gondolatok vagy a kérdések a benned lévő témával kapcsolódva hozzák létre az egyedi üzeneteket. A Napi Segítő olyan nézőpontokhoz vezet el, amelyeken keresztül könnyedén láthatóvá válnak a megoldások.

 A Napi Segítő kártyacsomag gyönyörű festményei – repróként – mostantól a Te otthonod, vagy irodád falát is díszíthetik! Márfy Gabriella festőművész olajfestményeinek másolatát fenyő vakrámára feszített, digitálisan nyomtatott textilképként rendelheted meg, két méretben! 

Aktuális programjaim:

Vélemény, hozzászólás?