Te is összekevered a sikert a győzelemmel? Kíváncsi vagy arra, hogy ez miért probléma?

Állj meg egy pillanatra, és gondolkozz el ezeken a kérdéseken! Mit tekintesz életed legnagyobb sikerének?  Mt jelent neked a siker? Mitől érzed azt, hogy valamiben sikeres vagy? Mi a véleményed a győzelemről? Mi a legnagyobb győzelem az életedben? Fontos Neked a győzelem? Mennyire vagy versengő típus? (Ha csak úgy átfuttattad a szemed a kérdéseken, javaslom, kezd elölről, és ezúttal válaszolj is rájuk. Hidd el, hasznodra válik!)

Ez a néhány kérdés is rávilágít arra, hogy ez a két fogalom ugyan közel áll egymáshoz, mégsem ugyanazt jelentik. És ha összekeverjük őket, az bizony komoly bonyodalmakhoz vezethet. Az Örömvilág podcast csatorna #96 epizódjában – szokásomhoz híven – nézőpontváltó gondolatokat hozok a témában. Ha valamikor, akkor most extrán fontos újra kiemelni: hiába gondolod, hogy szereted a sikert, ha a sikerességhez a transzgenerációs rendszeredben negatív tartalmak társulnak. Hiába érzed azt, hogy Te egy békés ember vagy, ha az őseidnek harcolni, bujkálni kellett, az bizony kívánt helyzetekbe sodorhat.

A képzeletbeli közhelyszótár egyik jól ismert mondata, hogy „A sikernek ára van”. Csodálkoznék azon, ha lenne egyetlen ember is az országban, aki ezt még nem hallotta. Óriási negatív csoporttudatosság kapcsolódik ehhez, ám –  jó, ha tudod -,  nem kell Neked is így gondolnod és ezt tapasztalnod. 

Ha felkeltette érdeklődésedet a téma, és van fél órád, hallgasd meg podcast csatornám legfrissebb epizódját! Véleményed, hozzászólásod a podcast@oromvilag.hu e-mail címen várom! Ugyanitt javasolhatsz témát is, vagy megoszthatod saját tapasztalataidat velem és a hallgatókkal.

Az összes adást megtalálod honlapomon, YouTube csatornámon (IRATKOZZ FEL!) és a podcast appokban.

Szeretettel várlak további programjaimra:

További programokért látogass el az Örömvilág Tudatosság Központ honlapjára!

Vélemény, hozzászólás?