#78 Miért gondozd a belső gyermeked?

Sokan azt hiszik, hogy akit nem bántottak, annak jó gyermekkora volt. Ám a boldog gyermekkor ismérve nem csupán az, hogy fizikailag biztonságos, hanem az is, hogy érzelmi stabilitást ad.

Mindannyiunknak vannak gyermekkori sérülései. Te túl vagy a fájdalmakon? A hiányokon? Begyógyultak a sebeid? Gondozod, ápolod, gyógyítod a belső gyermeked?

Ki „nagyobb”, ki „kisebb” traumákat élt át gyermekkorában… de mindannyian átéltünk olyan eseményeket, amelyek fájdalmasan érintettek, és jöttek velünk a felnőtt korunkba.  A be nem gyógyult gyermeki sérülések nagyon sok akadályt jelenthetnek, és akár teljes életterületeket lehetetleníthetnek el. Sokan azt hiszik, hogy akit nem bántottak, annak jó gyermekkora volt. Ám a boldog gyermekkor ismérve nem csupán az, hogy fizikailag biztonságos, hanem az is, hogy érzelmi stabilitást ad.

A gyermek számára fontos a támogatás, a gondoskodás. Ezt „normál esetben” Anya és Apa adja meg neki. Fontos, hogy bíztatást, pozitív visszajelzéseket kapjon a szüleitől és a külvilágtól, hogy ne korlátozzák, és a szeretetet ne kössék feltételekhez számára. 

Az Örömvilág podcast #78 epizódjában a belső gyermekünkkel foglalkozunk, és azzal, hogy ezt miért érdemes mindenkinek megtenni. A miért mellett szó lesz a hogyanról is, és elmondok egy egyszerű, de nagyon hatásos meditációs gyakorlatot, amelyet te is elvégezhetsz, ha van egy kis nyugalmas énidőd.

Ezt a témát sokan kérték és javasolták, így különösen kíváncsi vagyok a személyes történetekre, tapasztalatokra. Ahogy mindig, most is érdeklődve várom a te véleményed és visszajelzésed is a podcast@oromvilag.hu e-mail címre!

Az összes adást megtalálod honlapomon, YouTube csatornámon (IRATKOZZ FEL!) és a podcast appokban.

Aktuális programjaim:

Vélemény, hozzászólás?