Tudsz különbséget tenni a határok és a falak között? Mi történne akkor, ha leengednéd a falaidat, és láthatóvá válnál? Miért húztál falakat magad köré?

Az Örömvilág podcast csatorna előző, #76 epizódjában a határokról beszélgettünk. Az adás végén két fontos kérdést is feltettem: Az egyik így szólt: Mi kellene ahhoz, hogy leengedd a falaidat? A másik pedig: Mi kellene ahhoz, hogy engedd magad láttatni mások számára? Úgy tűnik, ezek a kérdések nagyon sokakban mozgattak meg energiákat és érzéseket, mert számos üzenetet, levelet kaptam a témában. A #77 adás témája tehát adott volt, csak felvettem a fonalat, elindítottam a felvételt, és egymás után jöttek a nézőpontok.

Egyesek tisztában vannak azzal, hogy falak mögé rejtőzve élik az életüket, míg mások észre sem veszik, hogy a szürke ruháik, arcot takaró frizurájuk vagy az egy éve tartó otthoni munkavégzés mögé bújnak el mások elől. A rejtőzködés lehet akár már magzati kori blokk is, erről részletesebben is mesélek az adásban.

Több adásban volt már szó az emberi lét egyik alapvető sajátosságáról, a duális gondolkodásról, azon belül is a „jó és a rossz” harcáról. Az a hitrendszer, hogy a jót állandóan támadja a rossz,  sok nehézséget okoz a mindennapok szintjén emberek tömegeinek. Ez a program ugyanis állandó stresszben tart, a stressz pedig az immunrendszert tartja 24 órás ügyeletben, ami egy idő után kimerül, és valóban sebezhetővé tesz. Ördögi kör… vagy mégis van kiút? És vajon merre vezet? Lehet élni falak nélkül? Ha érdekel a téma, tarts velem, és beszélgessünk egymással!

Ezúttal is hozok Neked egy élő példát, Szegedi Dórit, aki egy nárcisztikus bántalmazó kapcsolat elől menekült külföldre, mára azonban már leengedte a falait, szeretetteljes párkapcsolatban, egy közösség tagjaként él és fájdalomterapeutaként dolgozik. Elmeséli, hogy csinálta:) Fülelj!

Ezúttal is örömmel várom véleményed, visszajelzésed a podcast@oromvilag.hu e-mail címre! Ugyanitt javasolhatsz témát is, vagy megoszthatod saját tapasztalataidat velem és a hallgatókkal.

Az összes adást megtalálod honlapomon, YouTube csatornámon (IRATKOZZ FEL!) és a podcast appokban.

Aktuális programjaim:

Vélemény, hozzászólás?