Képes vagy meghúzni a határaidat? Mire szolgálnak a határaid? Védenek? Elválasztanak? Tudsz nemet mondani?

A legtöbb ember, aki az önismeret néha rögös, ám nagyon csodálatos útját járja, előbb-utóbb szembesül azzal, hogy a határait nem jól, vagy egyáltalán nem is húzza meg, állítja fel. Vannak, akik képtelenek nemet mondani, az életük és az energetikai terük átjáróház, mások zokszó nélkül sértik meg a határokat, és olyanok is vannak, akik szinte kőfalak mögé rejtőznek. Miért alakulhatnak ki ilyen helyzetek? Hol lehet az elakadás? Mire érdemes figyelni? Ezekre és ehhez hasonló fontos kérdésekre keressük a válaszokat az Örömvilág podcast csatorna #76 adásában.

Úgy gondolom, a legjobb, amikor konkrét példákon keresztül kapunk rálátást egy-egy témára, ezért egy olyan hölggyel -Petrák Orsival – is beszélgetek az adásban néhány perc erejéig, aki bizony nagy utat járt meg a határtalanság negatív aspektusából kiindulva a határok felállításán át a mostani, pozitív határtalanságáig.

A magzati korban, sőt, kisgyermekként is még teljes szimbiózisban vagyunk édesanyával. Azt, hogy vannak mások és vagyok én, csak később tanuljuk meg. A határokkal kapcsolatos problémáink leggyakrabban az első életévekre, és az édesanyával való kapcsolatra vezethetők vissza. Egyesek számára még felnőttként is problémát okoz az „én” és a „mi” egyidejű megtapasztalása, és azt hiszik, választani kell a két állapot között.

Neked sikerült már egészséges és támogató határokat kialakítani? Meséld el, hol tartasz ebben a folyamatban, és ha van kedved, oszd meg velem, velünk, a saját tapasztalataidat! Írj emailt a podcast@oromvilag.hu címre!

Ha mélyebben és átfogóbban érdekel a téma, hallgasd meg ezeket a korábbi epizódokat is:
#28 Komfortzóna és határok
#38 Ki legyen a belső körödben?

Az elmúlt másfél évben készült minden adást elérsz egyébként a  honlapomon. Szeretnéd, ha emlékeztetőt kapnál, amikor megjelenik egy-egy új epizód?  Iratkozz fel csatornámra a YouTube-on!

Ismered már a Napi Segítő kártyacsomagot?

64 fontos téma, 64 egyedi festmény alapján készült kártyalap, és egy füzet, amely segít megtalálni a választ aktuális kérdésedre. A képek, a nézőpontváltó gondolatok vagy a kérdések a benned lévő témával kapcsolódva hozzák létre az egyedi üzeneteket. A Napi Segítő olyan nézőpontokhoz vezet el, amelyeken keresztül könnyedén láthatóvá válnak a megoldások.

 A Napi Segítő kártyacsomag gyönyörű festményei – repróként – mostantól a Te otthonod, vagy irodád falát is díszíthetik! Márfy Gabriella festőművész olajfestményeinek másolatát fenyő vakrámára feszített, digitálisan nyomtatott textilképként rendelheted meg, két méretben! 

Aktuális programjaim:

Vélemény, hozzászólás?