Léteznek rossz anyák?  Neked milyen az édesanyád? A legjobb, aki csak lehet, vagy jobbat érdemeltél volna?

A minap megakadt a szemem egy Bert Hellinger idézeten, amely így szól:

„Az élet az édesanya tiszteletével kezdődik.

És a boldogság, és az egészség és a szeretet is.”

Amikor megláttam, arra gondoltam, hogy néhány éve bizony hevesen vitatkoztam volna ezzel a gondolattal. Ma viszont teljesen egyetértek vele, bár elég hosszú és rögös út vezetett ide. Ezen a héten is egy örök téma apró szeletét boncolgatjuk, és az ANYA szerepéről, minőségéről, saját édesanyáinkról beszélgetünk.

Te milyen címkét akasztottál édesanyádra? Jó vagy rossz anyának tartod őt? Esetleg lehetett volna jobb? Milyen ítélkezéseid vannak anyukád döntésein, viselkedésén, tulajdonságain? 

Bevallom, én sokáig mindenért anyukámat okoltam. Ő volt az egyszemélyes felelőse minden elbaltázott párkapcsolati döntésemnek, az önértékelési problémáimnak. Hosszú és nehéz folyamat volt megbékélni vele. Azzal, ahogy élt, azzal, ahogy szeretett, azzal, ahogy elment. Ma már béke van bennem. Tudom, hogy tiszteletreméltó Nő volt, hogy Ő adott nekem életet, és ha csak azt az egyet tudnám a javára felhozni, már ez is elég lenne. Tudom, hogy a boldogságomhoz vezető út rajta keresztül vezetett a saját szívemhez, női minőségemhez, anyaságomhoz. Tudom, hogy az egészségem záloga, mert félig belőle vagyok, és tudom, hogy nélküle vajmi keveset tudnék az igaz szeretetről.

Van kedved beszélgetni egy kicsit erről a témáról? Tarts velem az Örömvilág podcast csatorna #74 epizódjában, amelyben néhány perc erejéig egy kis asztrológiai kitérőt is teszük Takács Gyöngyi segítségével!

Kíváncsian várom a te saját tapasztalataidat, meglátásaidat, felismeréseidet is. Ha van kedved, írj e-mait, vagy kommentelj!

Hallgasd meg az eddigi adásokat,  holnapomon, vagy iratkozz fel csatornámra a YouTube-on, a Spitify-on, az ApplePodcasts vagy a Google Podcast alkalmazásban!

Ismered már a Napi Segítő kártyacsomagot?

64 fontos téma, 64 egyedi festmény alapján készült kártyalap, és egy füzet, amely segít megtalálni a választ aktuális kérdésedre. A képek, a nézőpontváltó gondolatok vagy a kérdések a benned lévő témával kapcsolódva hozzák létre az egyedi üzeneteket. A Napi Segítő olyan nézőpontokhoz vezet el, amelyeken keresztül könnyedén láthatóvá válnak a megoldások.

 A Napi Segítő kártyacsomag gyönyörű festményei – repróként – mostantól a Te otthonod, vagy irodád falát is díszíthetik! Márfy Gabriella festőművész olajfestményeinek másolatát fenyő vakrámára feszített, digitálisan nyomtatott textilképként rendelheted meg, két méretben! 

Aktuális programjaim:

Vélemény, hozzászólás?