A vízöntő korszakának egyik jellemző minősége az együttműködés. Te képes vagy kooperálni? Mennyire tudod mindeközben a saját érdekeidet képviselni?

Két ellentétes erő hat most ránk. Egyrészt trendi megvalósítani önmagunkat, követni a vágyainkat, kilógni a sorból és járni a saját utunkat. Másrészt egyre nő az együttműködések jelentősége, a kapcsolódásban, összefogásban rejlő erő kiaknázásának fontossága. Egyre többen teszik fel a kérdést magunkak: „Magamat építsem vagy csapatként haladjunk előre?” Nos, ha ez a Te kérdésed is lenne, melyiket választanád? Kell választanod? 

Az  Örömvilág podcast #72 epizódjában az együttműködés témáját járjuk körbe több nézőpontból. Néhány perc erejéig velünk lesz Takács Gyöngyi asztrológus, asztro-pszicho tanácsadó is, akivel nagyon inspiráló és sikeres szakmai együttműködésben vagyunk, és jelenleg épp egy asztrológiai ismertetővel kiegészített online bolygómeditáció sorozatot csinálunk együtt.

A magyar emberek nagy része számára bizony komoly problémát okoz az együttműködés és egymás támogatása. A rendszerváltás előtti vállalati kultúrára inkább az egymástól elszigetelten működő részlegek, osztályok voltak a jellemzőek, azt megelőzően pedig előszeretettel jelentgették fel egymást az emberek. Társadalmi szinten még a tanulás folyamatában vagyunk.

Ahhoz, hogy képesek legyünk másokkal együtt létrehozni valamit, működtetni projekteket, az elfogadást is meg kell tanulnunk. Sok ember számára ez jóval nehezebb, mint adni. Ebben az epizódban szó esik a konkurenciaharcról is, amely létjogosultságában egyébként a magam részéről egyáltalán nem hiszek.

Neked hogy megy az együttműködés? Mennyire vagy rá nyitott? Ha van kedved, meséld el saját tapasztalataidat, felismeréseidet! Témát ajánlanál? Írj e-mailt vagy kommentelj!

Hallgasd meg az eddigi adásokat,  holnapomon, vagy iratkozz fel csatornámra a YouTube-on, a Spitify-on, az ApplePodcasts vagy a Google Podcast alkalmazásban!

Ismered már a Napi Segítő kártyacsomagot?

64 fontos téma, 64 egyedi festmény alapján készült kártyalap, és egy füzet, amely segít megtalálni a választ aktuális kérdésedre. A képek, a nézőpontváltó gondolatok vagy a kérdések a benned lévő témával kapcsolódva hozzák létre az egyedi üzeneteket. A Napi Segítő olyan nézőpontokhoz vezet el, amelyeken keresztül könnyedén láthatóvá válnak a megoldások.

 A Napi Segítő kártyacsomag gyönyörű festményei – repróként – mostantól a Te otthonod, vagy irodád falát is díszíthetik! Márfy Gabriella festőművész olajfestményeinek másolatát fenyő vakrámára feszített, digitálisan nyomtatott textilképként rendelheted meg, két méretben! 

Aktuális programjaim:

 

Vélemény, hozzászólás?