#67 Önszabotázs és önkorlátozás

Mi lehet az oka annak, ha valaki saját magát akadályozza? Mi állhat az önkorlátozó gondolatok és cselekedetek hátterében?

Talán hallottál már valakiről, akinek az ismerősének az ismerősével időnként előfordul, hogy önszaboltáló üzemmódba kapcsol. Ilyenkor persze millió és egy külső (!!!) okot tud mondani arra, hogy vajon mi állítja meg épp egy cél elérésében, vagy egy új dolog, lehetőség választásában.

Az önmagát szabotáló rendszerint észre sem veszi, hogy mit csinál. Jól bejáratott séma szerint találja meg azokat a kényszerítő körülményeket, amelyek akadályozzák őt, és Ő maga a helyzet áldozatává válik. Ezt a játszmát nagyon sokan játsszák, akár egy egész életen át is. 

Az Örömvilág podcast #67 epizódjában ezt a témát járjuk körbe, és nézzük meg, különböző érdekes nézőpontokból. Az adásban szó lesz a sikerről, a sikeres emberekkel kapcsolatos korlátozó gondolatmintákról, és a kudarctól való félelemről is. Miközben „beszélgetünk” egymással, te magad is átgondolhatod a saját tapasztalataidat e téren, és új nézőpontokat találhatsz, amelyek által a jövőben mentesíted magad az önszabotálás alól. Velem tartasz? 

💬 Milyen felismeréseket hozott neked ez az epizód? Ha van kedved, oszd meg velem, velünk! Ragadj billentyűzetet, és írj a podcast@oromvilag.hu e-mail címre, vagy kommentelj online felületeimen!

🎧 Az Örömvilág podcast csatorna eddig megjelent 67 epizódját bármikor meghallgathatod honlapomon, és az alábbi felületeken: YouTube, Spotify, ApplePodcasts, Google Podcast. Iratkozz fel, így mindig értesülhetsz a friss témákról!

Ismered már a Napi Segítő kártyacsomagot?

🌞 64 fontos téma, 64 egyedi festmény alapján készült kártyalap, és egy füzet, amely segít megtalálni a választ aktuális kérdésedre. A kártyacsomag a füzettel együtt egy kisebb táskában is elfér. Bárhová magaddal viheted, bármikor segítségül hívhatod. A képek, a nézőpontváltó gondolatok vagy a kérdések a benned lévő témával kapcsolódva hozzák létre az egyedi üzeneteket. A Napi Segítő olyan nézőpontokhoz vezet el, amelyeken keresztül könnyedén láthatóvá válnak a megoldások.

Aktuális programjaim:

Vélemény, hozzászólás?