#66 Bőséggondolkodás és teremtés a korlátozott világban

Korlátok között élünk, sokmindent nem tehetünk meg, és nem tudjuk, ez meddig tart. De az, hogy mit teremtünk és hogyan gondolkodunk, csakis rajtunk múlik.

Túlélsz vagy élsz? Képes vagy élvezni az életed, vagy megpróbálod átvészelni ezt az időszakot? Azért vettem újra elő az Örömvilág podcast csatornán a bőség és a teremtés témáját, mert exponenciálisan nő azok száma, akik úgy hiszik, hogy ez most nem a pozitív teremtések időszaka. Bevallom, szerintem ez ez nagyon nagy hatású, és kifejezetten káros gondolat.

Azt teremtjük, amire a gondolati és érzelmi fókuszt helyezzük. Nyilván senki sem csak vicces kedvéből,  a buli kedvéért érzi magát tehetetlennek, és látják a helyzetét kilátástalannak. Mit lehet mégis tenni? 

Ebben az epizódban arra vállalkozom, hogy közösen alakítsuk a nézőpontjainkat arról, hogy a mostani – 2021. elejét írunk – és bármely más hasonlóan korlátozó fizikai környezetben milyen eszközeink vannak a bőség bevonzására.

Mindenekelőtt hasznos a bőséggondolkodás fogalmát kicsit átkeretezni, és leválasztani arról a meghatározásról, amely gyakorlatilag a bőséget a pénz mennyiségében méri. Szerintem ugyanis a bőség nem egyenlő a pénzzel. Aztán itt van maga a pénz is, amiről nem előnyös fizikai jelenségként gondolkodni, mert akkor fizikai törvényszerűségek közé akarjuk szorítani, és a racionalitás talaján tudunk csak kapcsolódni vele. Hogy helyette mit ajánlok? Egy olyan nézőpontot, amit az elme is képes elfogadni. Tarts velem az Örömvilág podcast csatorna #66 epizódjában, ahol megismerheted a részleteket!

💬 Véleményed van? Megosztanád velem, velünk a felismeréseidet, témával kapcsolatos gondolataidat? Ragadj billentyűzetet, és írj a podcast@oromvilag.hu e-mail címre, vagy kommentelj online felületeimen!

🎧 Az Örömvilág podcast csatorna eddig megjelent 66 epizódját bármikor meghallgathatod honlapomon, és az alábbi felületeken: YouTube, Spotify, ApplePodcasts, Google Podcast. Iratkozz fel, így mindig értesülhetsz a friss témákról!

Ismered már a Napi Segítő kártyacsomagot?

🌞 64 fontos téma, 64 egyedi festmény alapján készült kártyalap, és egy füzet, amely segít megtalálni a választ aktuális kérdésedre. A kártyacsomag a füzettel együtt egy kisebb táskában is elfér. Bárhová magaddal viheted, bármikor segítségül hívhatod. A képek, a nézőpontváltó gondolatok vagy a kérdések a benned lévő témával kapcsolódva hozzák létre az egyedi üzeneteket. A Napi Segítő olyan nézőpontokhoz vezet el, amelyeken keresztül könnyedén láthatóvá válnak a megoldások.

Aktuális programjaim:

🧘🏻‍♀️BENNED ÉLŐ ISTENNŐ – női elvonulás Balin: 2021. október 1-11.
További programokért kattints az Örömvilág Tudatosság Központ honlapjára!

Vélemény, hozzászólás?