A spirituális fejlődés a gyökércsakra szintjén indul. Ha rögtön magasabb szintekre ugrasz, előbb-utóbb összeomlik az életed. Kezdjük az elején!

Mivel tanfolyamokon, workshopokon, csoportokban, meditációkban gyakran dolgozom a csakrákkal, valahogy eddig eszembe sem jutott, hogy csináljak róluk külön-külön epizódot. Mostanában azonban több olyan összeomlásnak avagy szétesésnek voltam tanúja, ahol a megdolgozatlanságra épített magasabb energiák súlya alatt roppant meg valaki. Nem véletlen mondogatom újra, meg újra, mint a papagáj: az önismereti út és a spirituális fejlődés nem kikerülhető velejárója a családi kapcsolódások rendbetétele.

Most tehát belekezdek, és – ha nem is egymást követően, de pár hetente – hozom majd a következő csakrát a mostani, gyökércsakrával foglalkozó epizód után. Elmesélem, milyen témák kapcsolódnak az alapcsakrához, nézőpontokat adok a hozzá kapcsolódó tapasztalásokról, elmondom, hogyan és mivel harmonizálhatóak.

A mai, #182 adás tehát a gerincoszlop alját található, eredetileg muladhara nevet viselő, rubintvörös energiájú gyökércsakráról szól. Témái a család, a gyökerek, a földelés, a biztonság, az emberi testhez és az emberi léthez való kapcsolódás minősége. Tarts velem, és beszélgessünk róla! Legyen hasznodra!

Milyen felismerésekre jutottál a témával kapcsolatban? Neked mely téma nincs még megdolgozva a gyökércsakrád szintjén? Ha van kedved, oszd meg velem és az Örömvilág podcast többi hallgatójával a véleményedet és gondolataidat a podcast@oromvilag.hu címen. Ugyanide megírhatod témajavaslataidat is a további epizódokhoz.

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban. Köszönöm, ha segítesz egy-egy megosztással abban, hogy másokhoz is eljussanak ezek az ingyenes hanganyagok.

Dolgoznál a családi mintáidon? Ajánlom figyelmedbe első könyvem, az „Ébresztő”-t. A több, mint 400 oldalas kötet 40 olyan témát foglal össze – 40 podcast epizód alapján – 3 nagy témakörbe rendezve, amelyek mindenki számára hasznos nézőpontokat adhatnak. Az átlagembernek is ismerős helyzeteken keresztül mutatom meg, hogyan hatnak ránk a családi mintáink, mi irányítja a választásainkat legyen szó barátságról vagy párkapcsolatról. Sok éves segítői és oktatói tevékenységem esszenciája ez a könyv, amely felér egy mély önismereti folyamattal. Az Ébresztőt online megrendelheted a www.tomeknoemi.hu oldalon, valamint megvásárolhatod a budapesti és a szegedi Libertine könyvesboltban.

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu