#18 Nárcisztikus kapcsolat egy túlélő szemével II. rész – A kiút.

Az Örömvilág podcast előző epizódjában a bántalmazó kapcsolatokról kezdtünk beszélgetni egy túlélővel. Ezen a héten is folytatjuk a témát, és vendégem továbbra is Huszák Regi, egy olyan hölgy, aki közel 7 évig élt egy a nárcisztikus kapcsolatban.

Az előző epizódban megbeszéltük, hogy mi jellemző a nárcisztikus személyiségzavarra, és az ezzel élő emberek által uralt kapcsolatokra. Szó volt ezen kapcsolatok – szinte tökéletesen ugyanúgy zajló – forgatókönyvéről, a kezdeti szerelmi bombázás időszakáról, majd a leépítő fázisról. Ebben a részben szakítás és a kiút van fókuszban, és arról beszélgetünk, hogy milyen stratégia mentén tudnak megszabadulni az áldozatok a bántalmazó partnertől.

A történet első része után záporoztak a levelek és üzenetek, számos visszajelzést kaptunk vendégemmel. Ha úgy érzed, hogy érint a téma és bajban vagy, mindenképp kérj segítséget! Ha nem vagy érintett, kérlek, akkor is hallgasd meg ezt a podcastot, hiszen fontos, hogy minél többen legyünk, akik képesek felismerni a problémát, és segítséget nyújtani az esetleges áldozatoknak!

Véleményedet, nézőpontjaidat, esetleg saját történetedet is megoszthatod kommentben, vagy  e-mailben. Hallottad a korábbi epizódokat? Mindegyiket megtalálod a Spotify és az ApplePodcasts (iTunes) kínálatában az Örömvilág podcast csatornán, valamint honlapomon.

Aktuális programjaimról, meditációs estekről és tanfolyamokról az Örömvirág Facebook oldalán, honlapján, és hivatalos Facebook oldalamon találsz bővebb információkat.

Vélemény, hozzászólás?