Felismered a bántalmazást? Biztos vagy benne? Mit tekintesz bántalmazásnak? Kinek és miért engeded meg, hogy bántson?

Nemrég egy csoporttal való közös munka során tapasztaltam – igencsak megdöbbenve -, hogy sokan nem ismerik fel a bántalmazást és a bántalmazó embereket. A legtöbben alig néhány módját tudják azonosítani a bántalmazásnak, mint például a verés, az erőszak vagy a verbális bántalmazás durvább fajtái. Ám ennél sokkal többféle bántalmazási forma létezik. Egy önismereti csoportomban több, mint 40-et (!!!) szedtünk össze. Meglepően sok, ugye?

Az Örömvilág podcast csatorna messze legnépszerűbb epizódjai azok, amelyek egy nárcisztikus bántalmazó kapcsolat egykori áldozatával készítettem. Ezekkel kapcsolatban érkezett a legtöbb megkeresés, segítségkérés, és a levelekben írtak szerint fel sem ismerték az áldozatok, miben élnek. Elhitték, hogy velük van a baj, ami történik, az teljesen normális.

Úgy gondolom, erről a témáról igenis beszélni kell, és sokat kell beszélni, hogy minél többen váljanak képessé a bántalmazások felismerésére, azonosítására, és ezáltal minél többen tudjanak a változtatás útjára lépni. Ha csak egyetlen embernek is segít ez a bő fél óra, már megérte. Mert senki sem érdemli meg a bántalmazást.

Téged milyen módon érint ez a téma? Hallgasd meg a #129 epizódot, és oszd meg velem, velünk a felismeréseidet, gondolataidat! Érdekelnek más önismereti, tudatosságot érintő vagy spirituális témák? Hallgass bele a csatorna többi 128 epizódjába is! Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban.

Véleményedet, saját történetedet, témajavaslataidat a podcast@oromvilag.hu címen várom.

Szeretettel várlak aktuális programjaimra

ThetaHealing ONLINE Haladó tanfolyam: 2022. július 15-17. (részletek később)
Családi minták oldása és újjászületés -ELVONULÁS Bádudvarnokon: 2022. augusztus 15-18. (részletek később)

A személyes tanfolyamok helyszíne Székesfehérváron: Örömvilág Tudatosság Központ

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu

Vélemény, hozzászólás?