Tehetetlennek lenni szörnyű érzés. Megtapasztalni, hogy nincsenek eszközeid, nincs lehetőséged cselekedni, nem tudod befolyásolni az eseményeket, igazán bénító. Erről a gyötrő energiáról hozok most neked néhány átgondolásra méltó nézőpontot.

Mivel kapcsolatban érzed most a tehetetlenséget? Van olyan személyes témád, amely nem a szándékaid szerint alakul? Milyen érzésekkel figyeled a környezetedben lévők választásaid, vagy azt, ami most a világban történik? Voltál már abban a helyzetben, hogy valakinek segíteni akartál, de ő ezt nem fogadta el? Milyen volt közelről szemlélni, hogy valaki épp egy mély gödör felé tart? Ha ezek közül bármelyik kérdés megérintett most, akkor ez a rész neked is szól.

Életem során sokszor éreztem magam tehetetlennek. Gyermekkoromban, amikor édesanyámat nem tudtam megmenteni önmagától, vagy akkor, amikor, egyik pillanatról a másikra összeomlott az életem, és egyedül maradtam a pocakomban növekvő babával. Akkor is ezt éreztem, amikor közvetlen közelről néztem végig, ahogy számomra fontos emberek feladták, és elkezdtek sodródni a szakadék felé. Családtagként, barátként, segítőként egyaránt meg kellett tanulnom, hogy hogyan kezeljem az ilyen, és ehhez hasonló helyzeteket.

Az Örömvilág podcast #114 epizódjában két irányból is körüljárjuk a tehetetlenség érzését. Megnézzük, milyen a saját életünkben megélni ezt, és milyen megtapasztalni, hogy nincs hatásom arra, ami történik velem. Másrészt megvizsgáljuk azt is, hogy milyen „asszisztálni” ahhoz, amikor valaki a vesztébe rohan. Nehéz téma, de van feloldozás… hallgasd meg! Beszélgessünk!

Van ide kapcsolódó személyes történeted? Szívesen megosztanád másokkal is? Írj e-mailt a podcast@oromvilag.hu címre, ahol témát is javasolhatsz a későbbi adásokba!

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban.

Szeretettel várlak aktuális programjaimra

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu

Vélemény, hozzászólás?