Egy olyan édesanya meséli el saját tapasztalatait,  aki kisfia  traumatikus születése után 5 évvel a hipnoszülést választotta. Miben más az élmény? Milyen különbségek vannak a gyermekek fejlődésében?

Ágival nagyjából negyed évszázada ismerjük egymást, és valahogy újra meg újra egymás mellé sodor minket az élet. A minap, egy kellemes nyár esti jazz koncert hallgatás közben beszélgettünk, és ekkor derült ki számomra, hogy második gyermekét hipnoszüléssel hozta világra, míg első szülése kifejezetten nehéz és traumatikus volt. Kapva-kaptam az alkalmon, és meghívtam, hogy az Örömvilág podcastban meséljen erről.

A hipnoszülés az ún. Mongan módszer egy ideje Magyarországon is elérhető. Az itthon leginkább ösztönös szülés néven ismert program „azt a hiányzó kapcsot biztosítja, mely lehetővé teszi a nők számára természetes szülési ösztönük alkalmazását, és így akár a biztonságosabb, könnyebb, kellemesebb szülést. A hangsúly a szülői szerepen van, és a szívünk alatt fejlődő kisbaba bimbózó tudatosságán.” (forrás:http://hypnobirthing.hu)

Izgalmas és infromatív, ugyanakkor nagyon is intim beszélgetést hallhatsz, ha velem, velünk tartasz az Örömvilág podcast #92 adásában.  Írd meg Te is a témával kapcsolatos véleményed, tapasztalatod, felismerésed  e-mailben vagy kommentben! Természetesen a későbbi adásokba is javasolhatsz témát a szokásos módon, azaz e-mailben, vagy honlapom kapcsolati űrlapján keresztül.

Az összes adást megtalálod honlapomon, YouTube csatornámon (IRATKOZZ FEL!) és a podcast appokban.

Ismered már a Napi Segítő kártyacsomagot?

64 fontos téma, 64 egyedi festmény alapján készült kártyalap, és egy füzet, amely segít megtalálni a választ aktuális kérdésedre. A képek, a nézőpontváltó gondolatok vagy a kérdések a benned lévő témával kapcsolódva hozzák létre az egyedi üzeneteket. A Napi Segítő olyan nézőpontokhoz vezet el, amelyeken keresztül könnyedén láthatóvá válnak a megoldások.

A Napi Segítő kártyacsomag gyönyörű festményei – repróként – a Te otthonod, vagy irodád falát is díszíthetik! Márfy Gabriella festőművész olajfestményeinek másolatát fenyő vakrámára feszített, digitálisan nyomtatott textilképként rendelheted meg, két méretben!

Szeretettel várlak aktuális programjaimra:

További programokért látogass el az Örömvilág Tudatosság Központ honlapjára!

Vélemény, hozzászólás?