Szinte már olyan természetessé vált a manipuláció, hogy a legtöbben észre sem veszik. Évtizedek alatt szoktunk hozzá, a mindennapjaink része lett.

A manipuláció nem újkeletű eszköz. Mióta világ a világ, egyesek – saját önző érdekeik mentén – mesterkedéssel és ravaszsággal győznek meg másokat a saját igazukról, értékeikről. A manipuláció talán legfontosabb színtere ma a média világa, és annak számtalan on,- és offline felülete.

Ma a tudatosságnak sokkal nagyobb jelentősége van, mint ebben az évszázadban bármikor. Itt a lehetőség arra, hogy az elméleti spiritualitás szintjéről a gyakorlati tapasztalatok útjára lépve alkalmazzuk tudásunkat. Hiszek abban, hogy van szabad akaratunk, és létrehozhatjuk azt a valóságot, amely magasabb rezgésszinten van a jelenleg érzékelt világunknál, amelyben mentesülhetünk a „manipuláció áldozata” szerepünktől. Ehhez az első lépés annak felismerése, hogy mi magunk hogyan, mire és kivel szemben használunk manipulatív eszközöket.

A kifelé mutogatás és mások hibáztatása most sem célravezető. Ha szeretnél mentes lenni a globális méreteket öltött manipulációktól, előbb sepregess a saját házad táján! Hidd el, megéri!

Meséld el, Benned milyen gondolatokat indított el ez a podcast epizód!  Írd meg véleményedet, felismeréseidet  e-mailben, vagy kommentelj! Az Örömvilág podcast minden eddigi részét visszahallgathatod hivatalos honlapomon. Az Örömvilág podcast csatornát megtalálod a Spotify, az ApplePodcasts és a Castbox kínálatában, és már a YouTube-on is!

Egyéni online konzultációra az info@oromvirag.hu e-mail címen jelentkezhetsz hozzám.

Az adásban ígért gyakorlatról (hogyan lépj ki a félelem csoporttudatosságából) szóló videót itt találod.

Az Örömvirág közösségi tér székesfehérvári programjai átmenetileg szünetelnek, de addig is kövesd online felületeimet: 🌐Tomek Noémi official page a Facebookon  🌐Örömvilág podcast a Facebookon 🌐Örömvirág közösség a Facebookon 

Vélemény, hozzászólás?