#219 Alárendelődő személyiségtípusok

Áldozat, mártír és rabszolga – három archetípus, amelyek bár nagyon hasonlítanak, mégis különböznek. Te melyiket működteted? És a családod?

Az Örömvilág podcast csatornán tavaly (2023-ban) kezdtem el bemutatni a 7 fő csakrát egy-egy adásban. A #182 epizód a gyökércsakráról, a #185 a szakrális csakráról, a #213 a napfonatról szól, ebben az adásban pedig a hozzájuk kapcsolódó három negatív archetípusról lesz szó.

Tudod mi a különbség az áldozat és a mártír között? Kíváncsi vagy arra, hogy milyen gyerekkori trauma okozhatja, hogy valaki mások rabszolgájává váljon? Tarts velem, és elmesélem, melyik archetípusra mi a jellemző, hogy miként viszonyulnak olyan fontos kérdésekhez, mint a felelősség, a cselekvőképesség vagy a kapcsolódás.

Mivel az áldozat, a mártír és a rabszolgaszerep lehet családban megoldatlanul maradt, és az ősöktől átvett energia is, az epizód végén egy olyan feloldó szöveget hozok, amely segítségével leteheted a terhed, és felszabadulhatsz szüleid nagyszüleid terhei alól.

Megosztanád saját tapasztalataidat vagy felismeréseidet a témáról? Kérdésed van? Írj a podcast@oromvilag.hu e-mail címre, vagy kommentelj a YouTube csatornámon vagy valamely social media felületemen!

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban (Spotify, ApplePodcasts, PodPad). Köszönöm, ha segítesz egy-egy megosztással abban, hogy másokhoz is eljussanak ezek az ingyenes hanganyagok.

Dolgoznál magadon? Ajánlom figyelmedbe „Ébresztő” című könyvemet. A több, mint 400 oldalas kötet 40 olyan témát foglal össze – 40 podcast epizód alapján – 3 nagy témakörbe rendezve, amelyek mindenki számára hasznos nézőpontokat adhatnak. Sok éves segítői és oktatói tevékenységem esszenciája ez a könyv, amely felér egy mély önismereti folyamattal. Az Ébresztőt online megrendelheted a www.tomeknoemi.hu oldalon, valamint megvásárolhatod a budapesti, a szegedi és a debreceni Libertine könyvesboltban.

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu