Lehet szeretni elvárások és feltételek nélkül? Tudsz úgy szeretni, hogy az független a másik reakciójától? Hogyan érhető el a Szeretet legmagasabb szintje?

Tudod, milyen a Feltétel Nélküli Szeretet? Érted, hogy mit jelent az a Szeretet, amelyet a legmagasabb tudati szint nyilvánít meg? El tudod képzelni, hogy a Szeretetet egyszerűen csak kapod, de semmit sem kell tenned érte? És képes vagy elvárások nélkül szeretni? Ezek a kérdések is szóba kerülnek természetesen az Örömvilág podcast #215 epizódjában.

A Feltétel Nélküli Szeretethez vezető úton mindenképp fontos elsajátítanunk az ítélkezésmentességet, és kiművelni néhány erényt, úgymint elfogadás, megbocsátás és megértés. Ezekről is hozok néhány nézőpontot ebben az epizódban.

Ha e témában más nézőpontokra és hosszabb okfejtésre is nyitott vagy, akkor ajánlom figyelmedbe egy korábbi előadásomat, amely a MagNet Házban hangzott el 2023 karácsonyán. A videót az alábbi linken éred el: https://www.youtube.com/watch?v=IGhRxhvN1Mc&t=303s

Megosztanád saját tapasztalataidat vagy felismeréseidet a témáról? Kérdésed van? Írj a podcast@oromvilag.hu e-mail címre, vagy kommentelj a YouTube csatornámon vagy valamely social media felületemen!

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban. Köszönöm, ha segítesz egy-egy megosztással abban, hogy másokhoz is eljussanak ezek az ingyenes hanganyagok.

Dolgoznál magadon? Ajánlom figyelmedbe „Ébresztő” című könyvemet. A több, mint 400 oldalas kötet 40 olyan témát foglal össze – 40 podcast epizód alapján – 3 nagy témakörbe rendezve, amelyek mindenki számára hasznos nézőpontokat adhatnak. Sok éves segítői és oktatói tevékenységem esszenciája ez a könyv, amely felér egy mély önismereti folyamattal. Az Ébresztőt online megrendelheted a www.tomeknoemi.hu oldalon, valamint megvásárolhatod a budapesti, a szegedi és a debreceni Libertine könyvesboltban.

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu