Meg lehet barátkozni az elmúlással? Hogyan készülhetünk fel jól a halálra? Mi van „odaát”?

Az Örömvilág podcast #196 epizódja 2023-ban épp Mindenszentek Napján jelenik meg, akkor, amikor országszerte elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Ilyenkor – bizonyos hagyományok szerint – a fátyol elvékonyodik a két világ között, és jobban érzékelhetőek az eltávozottak. A halálról többnyire nem beszélnek az emberek, valami miatt a téma még mindig tabunak számít, pedig életünk elválaszthatatlan része az elmúlás, és a tény, hogy egyszercsak levetjük testünket, és továbblépünk.

Olyan beszélgetőpartnert hívtam ehhez az epizódhoz, aki nem csupán szakemberként tud sok hasznos nézőpontot adni nekünk, de gyermekkora óta különös kapcsolatban van olyanokkal, akik már más formában léteznek, és átléptek a halál kapuján. Vendégem, Tóth Petra pszichológus, akivel két korábbi alkalommal már találkozhattál itt, az Örömvilág podcast csatornán.

Lesz szó a gyermekek „képzeletbeli barátairól”, az eltávozottakkal való kommunikációról, a gyászról és persze arról is, hogy miként éljünk a halál biztos tudatában. Megtudhatod, hogy mi köze a hálának a halálhoz, és azt is, hogy hogyan készülhetsz fel „jól” a saját halálodra. Izgalmas és hasznos beszélgetésre számíthatsz, ezúttal egy kicsit hosszabb terjedelemben, mint ahogy megszokhattad.

Tóth Petra írásait megtalálod Facebook oldalán, melyet sok szeretettel ajánlok figyelmedbe!

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban. Köszönöm, ha segítesz egy-egy megosztással abban, hogy másokhoz is eljussanak ezek az ingyenes hanganyagok.

Dolgoznál magadon? Ajánlom figyelmedbe „Ébresztő” című könyvem. A több, mint 400 oldalas kötet 40 olyan témát foglal össze 3 nagy témakörbe rendezve, amelyek mindenki számára hasznos nézőpontokat adhatnak. Az átlagembernek is ismerős helyzeteken keresztül mutatom meg, hogyan hatnak ránk a családi mintáink, mi irányítja a választásainkat legyen szó barátságról vagy párkapcsolatról. Sok éves segítői és oktatói tevékenységem esszenciája ez a könyv, amely felér egy mély önismereti folyamattal. Az Ébresztőt online megrendelheted a www.tomeknoemi.hu oldalon, valamint megvásárolhatod a budapesti, a szegedi és a debreceni Libertine könyvesboltban.

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu