#194 Spirituális gyerekek sorsa, élete

Vajon hova vezethet egy spirituális gyermek útja? Hogyan érdemes egy ilyen gyermeket szülőként segíteni, és mi az, amivel inkább ártunk neki?

Munkám során gyakran találkozom különleges pszichikai képességekkel bíró kisgyerekekkel. Szomorú látni, hogy sokukat a szüleik – elsősorban a kivételesség és érdekesség érzésére vágyó anyukáik – mutogatnak, afféle látványosságként használnak.

Mások épp az ellenkezőjét élik át, a szüleik kinevetik őket és megkérdőjelezik a tapasztalataik valóságát. Amit és akit ők látnak, azt „képzeletbeli barátnak” nevezi a család, ezzel elbizonytalanítva őket a saját ítélőképességükben.

Ez a téma engem is érzékenyen érint. A fiam, aki ma már 22 éves, alig volt 8, amikor elkezdett olyan jelenségekről beszélni, amelyeket én nem láttam és nem hallottam. Nem volt egyszerű, de kaptam egy nagyon hasznos tanácsot, amit ebben az epizódban szeretnék továbbadni azoknak, akik hasonló cipőben járnak.

Ha Te is érintett vagy szülőként, a környezetedben van ilyen gyermek, vagy magad voltál ebben a helyzetben kicsi korodban, akkor tarts velem az örömvilág podcast 194. részében, és beszélgessünk erről a témáról!

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban. Köszönöm, ha segítesz egy-egy megosztással abban, hogy másokhoz is eljussanak ezek az ingyenes hanganyagok.

Dolgoznál magadon? Ajánlom figyelmedbe első könyvem, az „Ébresztő”-t. A több, mint 400 oldalas kötet 40 olyan témát foglal össze – 40 podcast epizód alapján – 3 nagy témakörbe rendezve, amelyek mindenki számára hasznos nézőpontokat adhatnak. Az átlagembernek is ismerős helyzeteken keresztül mutatom meg, hogyan hatnak ránk a családi mintáink, mi irányítja a választásainkat legyen szó barátságról vagy párkapcsolatról. Sok éves segítői és oktatói tevékenységem esszenciája ez a könyv, amely felér egy mély önismereti folyamattal. Az Ébresztőt online megrendelheted a www.tomeknoemi.hu oldalon, valamint megvásárolhatod a budapesti, a szegedi és a debreceni Libertine könyvesboltban.

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu