Az elhallgatott múlt csendben és alattomosan tépi fel újra meg újra a sebeket. Ez most egy nehéz téma, szinte nincs olyan magyarországi család, amelyet ne érintene.

Nagyanyáink megtanulták, hogy „jobb nem beszélni” az őket ért szégyenről. Ám megaláztatásaik élő bizonyítékaival nap mint nap szembesülniük kellett. Az Örömvilág podcast #187 epizódjában egy fájdalmas és nehéz örökségről, női felmenőnk I. és II. világháborúban megélt tapasztalásairól szeretnék veled beszélgetni.

Ne hidd, hogy ami velük történt, az nincs ott a te életedben! Mindaddig, amíg nem nézünk szembe a múlttal, az ott kísért, és rombol az emberi kapcsolatainkban és a lelkünkben.

A témát a közelmúltban tartott családi minták oldása elvonulásomon is érintettük. Nem tudtunk volna eljutni a felszabadító élményekig anélkül, hogy ezzel ne foglalkoztunk volna. Akkor és ott megígértem a csoportnak, hogy készítek erről egy külön podcast epizódot, lehetőséget teremtve ezzel másoknak is a téma megdolgozására.

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban. Köszönöm, ha segítesz egy-egy megosztással abban, hogy másokhoz is eljussanak ezek az ingyenes hanganyagok.

Dolgoznál magadon? Ajánlom figyelmedbe első könyvem, az „Ébresztő”-t. A több, mint 400 oldalas kötet 40 olyan témát foglal össze – 40 podcast epizód alapján – 3 nagy témakörbe rendezve, amelyek mindenki számára hasznos nézőpontokat adhatnak. Az átlagembernek is ismerős helyzeteken keresztül mutatom meg, hogyan hatnak ránk a családi mintáink, mi irányítja a választásainkat legyen szó barátságról vagy párkapcsolatról. Sok éves segítői és oktatói tevékenységem esszenciája ez a könyv, amely felér egy mély önismereti folyamattal. Az Ébresztőt online megrendelheted a www.tomeknoemi.hu oldalon, valamint megvásárolhatod a budapesti és a szegedi Libertine könyvesboltban, valamint a hálózat új, debreceni üzletében is.

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu