Hallottál már a drámaháromszögről? Áldozat, megmentő, esetleg elkövető vagy? Melyikről mit érdemes tudni?

A drámaháromszög az emberek közti kapcsolatok legelterjedtebb modellje. Dr. Steven Karpman 1968-ban fejlesztette ki, és máig is megállja a helyét. Van egy rossz hírem: Te is részese voltál már, és valószínüleg ebben a pillanatban is részese vagy néhány drámaháromszögnek. A kérdés csak az, hogy a háromszög melyik csúcsánál állsz?

Az emberek általában komfortosabban vannak egy konkrét szereppel. Így van, aki szinte minden szituációban áldozat, míg van, aki állandóan a megmentő szerepét ölti magára. és ott a harmadik verzió, mert ehhez a kettőhöz bizony kell egy elkövető is.  Bizonyos helyzetekben képesek lehetünk más-más szerepet is betölteni, de az egyik nagyonis a miénk…

Az Örömvilág podcast csatorna #153 epizódjában megosztok veled néhány hasznos nézőpontot és információt azokról az okokról, amelyek miatt ezeket a szerepeket magunkra vesszük. A fókuszban azonban ezúttal azok vannak, akik várják és várják és várják a megmentőt… és a megmentő előbb-utóbb felbukkan. No de meddig marad?

Téged hol érint ez a téma? Milyen felismeréseid vannak az epizód kapcsán? Írd meg e-mailben a podcast@oromvilag.hu e-mail címre! Ugyanitt várom témajavaslataidat is a későbbi adásokba. Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on vagy a Spotify-on, ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és más podcast appokban.

Szeretettel várlak programjaimra:

Előkészületben: 
Teremtés és számvetés ONLINE workshop: 2022. december 28.
Újévi meditáció – ONLINE: 2023. január 01. 19:30
Női pénzügyek mesterkurzus – Budapest: 2023. január 13.
Családi minták oldása és újjászületés elvonulás Bárdudvarnokon: 2023. április 28 – május 1.
A személyes tanfolyamok helyszíne Székesfehérváron: Örömvilág Tudatosság Központ
További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu