Lehet könnyű a sikerhez vezető út? Jobban értékeled azokat, akik hosszú utat tettek meg, mire sikeresek lettek? Mi a véleményed arról, ha valaki egyik pillanatról a másikra sikert arat?

A minap merült fel ez az érdekes téma egy konzultáció során, én pedig továbbgondoltam, és elhoztam az Örömvilág podcast csatorna #118 epizódjába. Azért is fontosnak tartom, hogy beszéljünk róla, mert magam is számtalanszor akadtam bele az önismereti utam során a sikerről alkotott negatív hitrendszereimbe.

Egyesek szerint – akik egyébként nagyon sokan vannak – a valódi sikerhez hosszú út vezet. Bevallom, én is olyan családban nőttem fel, ahol ezt tanultam, és sokáig magam is csak ezt a verziót ismertem. Emlékszem, hogy fiatalabb koromban irigykedve figyeltem azokat, akik könnyedén libbentek a csúcsra, akár egyik pillanatról a másikra. Ezt nem tudtam volna megengedni magamnak, mert a tanult mintáim alapján egyértelműen úgy gondoltam, hogy a sikert nem adják ingyen. Ha valami az ölembe hullott volna, biztosan azt hittem volna, hogy nem érdemlem meg, és hogy nincs jogom hozzá.

Te hogy vagy ezzel? Képes lennél elfogadni értékesnek a könnyed verziót is? Tarts velem, és beszélgessünk egy kicsit! Ha szeretnél a témakörhöz kapcsolódó más adást is meghallgatni, ajánlom figyelmedbe a 2021 szeptemberében megjelent #94 epizódot!

Véleményed, nézőpontjaid megoszthatod velem és a podcast csatorna más hallgatóival is, ha megírod e-mailben a podcast@oromvilag.hu címre, vagy ha kommentelsz a social media felületeimen. Ha tetszenek a témák és az adások, kérlek, iratkozz fel YouTube csatornámra, ahol az összes eddigi epizód mellett más érdekes és hasznos tartalmat is találhatsz.

Szeretettel várlak aktuális programjaimra

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu

Vélemény, hozzászólás?