Elsőnek lenni kiváltság vagy felelősség? Különleges jogai vannak egy elsőszülöttnek? Akkor is, ha nem férfi, hanem nő?

Egy egyéni konzultáción jött fel az a téma a minap, amelyet az Örömvilág podcast csatorna #113 epizódjába hozok Neked. Beszélgessünk ezúttal arról, hogy milyen érzés elsőnek lenni, milyen jogai vannak egy elsőszülöttnek, és milyen lehetséges problémák kapcsolódnak ehhez?

Gyakran találkozom a klienseimnél, tanítványaimnál azzal a problémával, hogy nem mernek elsők lenni. Nem mernek kiemelkedni, különlegesnek lenni, valaminek az élére állni. Rengeteg genetikai minta van, amely ezt okozhatja, és sokan félnek a rosszindulatú irigyektől, mások féltékenységétől is. Az „elsőnek lenni” kérdésköre hatalmas téma, nem is vállalkozom arra, hogy teljes képet adjak róla, de kiválasztottam néhány érdekes nézőpontot, amivel érdemes kicsit mélyebben foglalkozni.

Ilyen például az elsőszülött fiú joga, amely évszázadokig volt meghatározó energia minden család életében. No de mi történik akkor, ha az elsőszülött lány mer lenni? És mi van akkor, ha egy meg nem született testvér lett volna az „igazi” első? Izgalmas és érdekes kérdések ezek, amelyekre akár együtt is kereshetjük a válaszokat, ha velem tartasz ebben az adásban.

Benned milyen felismerések születtek meg a hallottak alapján? Oszd meg velem és a csatorna hallgatóival Te is a véleményedet és a gondolataidat! Írj e-mailt a podcast@oromvilag.hu címre, ahol témát is javasolhatsz a későbbi adásokba!

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban.

Szeretettel várlak aktuális programjaimra

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu

Vélemény, hozzászólás?