#89 Szexuális abúzusból a segítő létbe

Mit fog fel egy kisgyermek a szexuális bántalmazásából? Milyen következményei vannak az abúzusnak? Ki lehet gyógyulni a traumából?

Az Örömvilág podcast csatorna #89 epizódjában egy nagyon nehéz témát hozok. Vendégemmel a gyermekkorában őt ért szexuális erőszakról, annak hatásairól, és a trauma utóéletéről beszélgetünk. Elmondja, mi is történt vele 10 éves korában, és hogy mennyit fogott fel kisgyermekként az eseményekből. Kiderül, milyen módon zárta el magában a szörnyű élményt, és hogyan jött rá, mit élt át valójában.

A WHO (World Health Organization – Egészségügyi Világszervezet) becslése szerint világszerte 20 százalékra tehető azoknak a nőknek és 5–10 százalékra azoknak a férfiaknak az aránya, akiket gyermekkorukban szexuális bántalmazás ért. Megdöbbentő adatok!

Beszélgetőpartnerem – ahogy ő mondja – csak egy a sok közül, a neve nem is fontos. Ahogy sok kisgyermek, ő sem szól a szüleinek, sőt, hosszú-hosszú évekig senkinek nem mondta el fájdalmas történetét. Már felnőtt volt, amikor készen állt arra, hogy elővegye az emlékeit, és elkezdett dolgozni a témán. Számára – sok más módszer mellett –  a legnagyobb segítséget a craniosacralis terápia nyújtotta, melyet maga is elkezdett megtanulni, és ma már másoknak is képes segíteni a testbe zárt emlékek feloldásában. Úgy tervezi, hogy hamarosan feladja eddigi hivatását, és a segítésnek szenteli az életét.

Riportalanyommal az Örömvilág podcast hozott össze minket, és köszönöm, hogy ezt a mély és igazán intim témát a legnagyobb természetességgel és bizalommal fedte fel előttem! Ha Neked is van olyan személyes történeted, amelyet szívesen megosztanál, keress bizalommal a podcast@oromvilag.hu e-mail címen! 

Ezt a részt, és az Örömvilág podcast minden eddigi adását meghallgathatod holnapomon, a YouTube-on , a  Spitify-on, valamint az ApplePodcasts és a Google Podcast alkalmazásban is. Iratkozz fel, és így mindig értesülhetsz a friss témákról!

Szeretettel várlak aktuális programjaimra:

ThetaHealing ONLINE Alap tanfolyam: 2021. július 30. – augusztus 1.
Nap meditáció ONLINE: 2021. augusztus 3. 19:30
Társteremtő Est – ONLINE: 2021. augusztus 4. 18:00-22:00
ThetaHealing Világgal való kapcsolat tanfolyam: 2021. augusztus 30. – szeptember 3.
További programokért látogass el az Örömvilág Tudatosság Központ honlapjára!

Vélemény, hozzászólás?