#85 A hiteles, a kókler és a hiszékeny

Ebben az epizódban három fontos fogalmat járunk körül, amelyek mindegyikével meglehetősen gyakran találkozom spirituális körökben.

Szó lesz egyik kiemelt témámról, a hitelességről, és két, egymással szinte kart-karba öltve járó minőségről, a kókleségről és a hiszékenységről. Gyakorlatilag folytatom azt a témát, amelyet az előző adásban már megpendítettünk beszélgetőpartneremmel.

Bár kissé talán erősen hangzik, de úgy gondolom, ami segít, az rendben van. Előfordul, hogy a bátor és magabiztos kókler fellépése akkora hitet ad a hiszékenynek, hogy a dolgok tényleg jó irányt vesznek, és a problémák valóban megoldódnak. A magam részéről rég nem vonom kétségben a sokféle és mindenféle minőségek létjogosultságát a világban, ugyanakkor – szabad akaratommal élve – választok, és a hitelességre, magas szakmai minőségre törekszem. Éppen ezért, ezekben a napokban is újabb képzéseken veszek részt.

Egy olyan nagyon fontos kérdéskört is boncolgatunk majd, hogy milyen felelőssége van egy oktatónak, egy tanárnak. Bizony én magam is tapasztaltam olyat, hogy egy nálam tanfolyamot végzett illető az oktatáson elhangzottak ellenére teljesen mást csinál, például ThetaHealing konzultáció címszó alatt ingázik, ami egy teljesen más energiából működő módszer valójában. És ez – megfigyelésem szerint – nem csak a spirituális vagy önismereti képzésekre igaz. Hiszen semmi garancia nincs arra, hogy egy jónevű intézményben diplomát szerzett jogász a gyakorlatban is profin dolgozik.

Neked is vannak saját tapasztalataid ilyen téren? Te kit és miért tartasz hitelesnek? Oszd meg velem, velünk a saját nézőpontjaidat a podcast@oromvilag.hu e-mail címen!

Az Örömvilág podcast csatorna eddig megjelent összes adását meghallgathatod honlapomon, és az alábbi felületeken: YouTube, Spotify, ApplePodcasts, Google Podcast. Iratkozz fel, így mindig értesülhetsz a friss témákról!

Van már a Napi Segítő kártyacsomagod?

🌞 64 fontos téma, 64 egyedi festmény alapján készült kártyalap, és egy füzet, amely segít megtalálni a választ aktuális kérdésedre. A kártyacsomag a füzettel együtt egy kisebb táskában is elfér. Bárhová magaddal viheted, bármikor segítségül hívhatod. A képek, a nézőpontváltó gondolatok vagy a kérdések a benned lévő témával kapcsolódva hozzák létre az egyedi üzeneteket. A Napi Segítő olyan nézőpontokhoz vezet el, amelyeken keresztül könnyedén láthatóvá válnak a megoldások.

Szeretettel ajánlom figyelmedbe aktuális programjaimat:

Vélemény, hozzászólás?