Betartod a fogadalmaidat? Vagy a fogadalmaid tartanak be neked? Nagyon nem mindegy…

🔸 Az Örömvilág podcast #62 epizódjában a fogadalmakról szeretnék beszélgetni veled. Tény, ami tény… az új esztendő kezdetén ez kiemelt téma, de nem csak ilyenkor aktuális. Az újévi fogadalmak többsége a kukában landol. Hamar elfogy belőlük a lendület, és alig van, aki tényleg betartja, amit az évfordulókon megfogad. Egyébként általában ez a helyzet a fogadalmakkal. Ha velem tartasz ebben az adásban, nem csak arról mesélek neked, miért nem sikerül betartani az emberek többségének a fogadalmait, hanem arról is, hogy hogyan sikerülhet.

Te gyakran teszel fogadalmakat? És mi lett a sorsuk? Sikerült betartani őket? Van most érvényben lévő fogadalmad?

🔸 A fogadalmaknak nem csak az a fajtája kerül górcső alá, amiben valamilyen pozitív cél miatt teszünk fogadalmat, Ott vannak azok a gátló, korlátozó fogadalmaink is, amelyeket valamilyen traumatikus élmény hatására, erős negatív érzelmi töltöttségű állapotban, dühösen, csalódottan teszünk. Ilyen tipikus példa, a „soha többé nem leszek szerelmes”. Aztán ott vannak például a szegénységi fogadalmak, amelyek akár évszázadok óta is jelen lehetnek egy családi rendszerben. Ezekről is hozok izgalmas és megfontolandó nézőpontokat.

🔸 És végül, de nem utolsó sorban azokról a fogadalmakról, elköteleződésekről is beszélgetünk, amelyeket sokan tudtukon kívül tesznek egy-egy ún. beavatás kapcsán. Fontos: nem minden beavatás jelent elköteleződést, de bizonyos riuálék igen, és ez nagyon komoly gondot okozhat.

Írd meg a témával kapcsolatos véleményed, tapasztalatod, felismerésed  e-mailben vagy kommentben! Természetesen a későbbi adásokba is javasolhatsz témát a szokásos módon, azaz e-mailben, vagy honlapom kapcsolati űrlapján keresztül.

Az Örömvilág podcast csatorna adásait megtalálod honlapomon, csatornámra feliratkozhatsz a YouTube-on, a Spotify, az ApplePodcasts és a Google Podcast felületén is.

Ismered már a Napi Segítő kártyacsomagot?

🌞 64 fontos téma, 64 egyedi festmény alapján készült kártyalap, és egy füzet, amely segít megtalálni a választ aktuális kérdésedre. A kártyacsomag a füzettel együtt egy kisebb táskában is elfér. Bárhová magaddal viheted, bármikor segítségül hívhatod. A képek, a nézőpontváltó gondolatok vagy a kérdések a benned lévő témával kapcsolódva hozzák létre az egyedi üzeneteket. A Napi Segítő olyan nézőpontokhoz vezet el, amelyeken keresztül könnyedén láthatóvá válnak a megoldások.

Szeretettel invitállak aktuális programjaimra:

Vélemény, hozzászólás?