Miről beszélsz a legtöbbet? Honnan tájékozódsz? Kinek hiszel? Szoktál pletykálni? Fontos Neked, hogy jólértesült légy?

💬 Az információs társadalom korában élünk, így talán nem meglepő, hogy a legfőbb érték – az általános vélekedés szerint – maga az információ. Akinek hírei, adatai, információi vannak, az a közösség számára fontosabb pozíciót tölt be. A média ontja a híreket, a bulvár kiteregeti mások (nem mindig valóságos) magánéletét, a sztorigyártás nagyüzemben zajlik.

Eközben Te mennyire figyelsz a saját kommunikációdra? Milyen témákon kattog az agyad napközben, miről beszélgetsz a munkahelyeden, a barátaiddal és a családoddal? Amiről beszélsz, az mennyire foglalkozik másokkal? Vajon van benne ítélkezés? Jó vagy rossz érzéseket kelt benned a téma, amin mostanság „lovagolsz”?

💬 Az Örömvilág podcast #57 epizódjában ilyen, és ehhez hasonló kérdésekről elmélkedek, beszélgetek, akár Veled is, ha van kedved egy fél órányi virtuális együttlétre. A téma valahogy a napokban többfelé felbukkant a környezetemben, kaptam ilyen témajavaslatokat a podcast@oromvilag.hu címre, de egyéni konzultációkon is fókuszba került. Úgy érzem, hasznos egy kicsit jobban elgondolkodni ezen, belemélyedni a témával kapcsolatos tapasztalataidba, és talán találsz magadnak olyan nézőpontokat, amelyek segítenek egy magasabb igazság meglátásában, és saját kommunikációd csatornáid tisztításában.

✏️ Ha van kedved, írd meg véleményed, tedd fel kérdésed vagy javasolj témát e-mailben vagy kommentben!

🌞 Van már saját Napi Segítőd? 64 fontos téma, 64 egyedi festmény alapján készült kártyalap, és egy füzet, amely segít megtalálni a választ aktuális kérdésedre. 🌞 www.napisegito.hu

🎧 Szívesen hallanál más témákról is? Iratkozz fel az Örömvilág csatornára! → Spotify → ApplePodcasts → Google Podcast →YouTube

🎄 Határtalanul – ingyenes, élő, online karácsonyi meditáció a Facebook oldalamon – 2020.december 21. 20:00

Vélemény, hozzászólás?