Elégedett vagy az életeddel? Elégedett vagy önmagaddal? No és másokkal? Mire használod az elégedetlenséged?

Több, mint egy éve készítem heti rendszerességgel az Örömvilág podcast adásait, és amikor befejezek egy-egy felvételt, mindig eszembe jut még pár gondolat, amit jó lett volna elmondani, belefűzni. A kezdetekkor volt olyan, hogy fel is vettem újra a fél órát. Dolgoztam magamon és az elégedettség érzésemen, és örömmel nyugtázom, hogy általánosságban nagyfokú elégedettségben élem az életemet. És ennek előszeretettel adok hangot:) Mint most is:)

A közelmúltban azonban több kliensem egyéni konzultációján is téma volt az elégedettség, jobban mondva az elégedetlenség, ezért úgy éreztem, érdemes lenne egy kicsit jobban kivesézni ezt a témát. Sokkal mélyebbre megy ugyanis, mint amit első ránézésre gondolnánk róla.

Sokszor és sok adásban osztottam már meg veled azt a nézőpontomat, hogy mindent azért csinálunk, mert abból valami nyereségünk van. A negatív érzések, állapotok is mindig tanítanak, adnak. Az elégedetlenség például hatékony motiváció. Fejlődésre, további cselekvésre sarkall. Miközben a világ a tökéletesség illúziója felé hajtja az embereket a reklámokon, trendeken keresztül, genetikai mintáink is azt mondhatják, hogy ne engedjük meg magunknak az elégedettséget, mert a jónak bármikor vége szakadhat, inkább készüljünk fel a „bármire is”.

Ilyen, és ehhez hasonló nézőpontokat hozok Neked az Örömvilág podcast #55 epizódjában. Ha van kedved, időd, alkalmad, tarts velem! Kíváncsian várom visszajelzésed, véleményed! Írj e-mailt a podcast@oromvilag.hu címre, ahol témát is javasolhatsz!

Az Örömvilág podcast minden adását megtalálod honlapomon.

Egyéb előadások videóit feltöltöttem Neked a YouTube csatornámra.

Aktuális programajánlataim számodra:

🧬 ThetaHealing® ONLINE Lélektárs tanfolyam: 2020. november 24-25. esténként
📌 További események, programok, tanfolyamok 👉 www.oromvilag.hu/programok

Vélemény, hozzászólás?