Segíteni sokféleképpen lehet. Van, aki mindent megcsinál mások helyett, egyesek szerint azonban hagyni kell mindenkit a saját kárán tanulni.

A felelősségátvállalás és a rosszul értelmezett empátia nem csak annak tesz rosszat, aki segítőként az ilyen folyamatokban túl sok energiát veszít, hanem annak is, akin segíteni szeretne. Aki helyett mindig megcsinálnak mindent, könnyen válik tehetetlenné és gyakran érzi magát kiszolgáltatottnak. Elveszíti önrendelkezési jogát, a saját élete feletti kontrollját és komoly függője lehet annak a személynek, akitől újra és újra segítséget kap.

Az Örömvilág podcast csatorna #54 epizódjában azt járjuk körül, hogy milyen a hosszú távon is jó, a hatékony segítség. Gondolhatnánk, hogy a segítség csakis jó lehet, mert jó szándék van mögötte, de ez nem elég. Véleményem szerint fontos megtanulnunk, hogyan tudjuk menedzselni az élet nevű játékunkat, és ehhez időnként eszközökre, módszerekre is szükségünk lehet.

Ebben a hanganyagban mesélek egy kedvenc eszközömről a Points of You kártyákról, és a fototerápia módszeréről. Engem elvarázsolt és magával ragadott, amikor 4 évvel ezelőtt megismerkedtem vele, és nagyon sok pozitív változást köszönhetek neki. Talán ezért is volt olyan egyértelmű számomra, amikor festőművész barátnőm előállt az ötlettel: csináljunk egy segítő kártyacsomagot. Ebben a projektben a fő céljaim harmonikus egységben vannak, hiszen a Napi Segítő kártyái arra kondicionálják a felhasználót, hogy lássa meg a lehetséges megoldásokat, és határozottan tudjon dönteni választása mellett.

Te hogy szoktál segíteni? Milyen tapasztalataid vannak a témában? Írd meg véleményed, oszd meg velünk gondolataidat, felismeréseidet e-mailben, vagy használd a honlapon lévő kapcsolati űrlapot! Természetesen témajavaslataidat és kéréseidet is szeretettel várom.

Az Örömvilág podcast minden adását megtalálod honlapomon.

Aktuális programajánlataim számodra:

Vélemény, hozzászólás?