Hogy bánsz magaddal? Jut kedvességből neked is, vagy csak másoknak? Kinek a viselkedését másolod az önmagaddal való kapcsolatodban?

Az önismereti út egyik legnagyobb kihívása önmagunk elfogadása. Hogy miért ilyen nehéz ez? Egyeseknek azért, mert azt sem tudják, mi az elfogadás. Összekeverik olyan fogalmakkal, mint az azonosulás vagy egyetértés. Másoknak azért, mert egyszerűen nem ehhez szoktak hozzá gyerekkorukban. Akit kritikával motiválnak a szülei, annak az elfogadás nem igazán komfortos érzés. Furcsa ugye? Mégis így van…

Ha úgy érzed, hogy neked is van dolgod még e témakörben magaddal, akkor tarts velem az Örömvilág podcast #195 epizódjában, és beszélgessünk kicsit! Megosztanád saját tapasztalataidat vagy felismeréseidet? Kérdésed van? Írj a podcast@oromvilag.hu e-mail címre, vagy kommentelj a YouTube csatornámon vagy valamely social media felületemen!

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban. Köszönöm, ha segítesz egy-egy megosztással abban, hogy másokhoz is eljussanak ezek az ingyenes hanganyagok.

Dolgoznál magadon? Ajánlom figyelmedbe első könyvem, az „Ébresztő”-t. A több, mint 400 oldalas kötet 40 olyan témát foglal össze – 40 podcast epizód alapján – 3 nagy témakörbe rendezve, amelyek mindenki számára hasznos nézőpontokat adhatnak. Az átlagembernek is ismerős helyzeteken keresztül mutatom meg, hogyan hatnak ránk a családi mintáink, mi irányítja a választásainkat legyen szó barátságról vagy párkapcsolatról. Sok éves segítői és oktatói tevékenységem esszenciája ez a könyv, amely felér egy mély önismereti folyamattal. Az Ébresztőt online megrendelheted a www.tomeknoemi.hu oldalon, valamint megvásárolhatod a budapesti, a szegedi és a debreceni Libertine könyvesboltban.

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu