Ahhoz, hogy a lélek fejlődjön, erényeket tanulunk az emberi síkon, például türelmet, megbocsátást, alázatot vagy épp elengedést. Neked melyik aktuális most az életedben?

A földi lét egy izgalmas játszótér, ahol a lélek magasabb tanulási folyamatainak támogatására mély érzelmeket élünk át. Tapasztalásaink jelentős része traumatikus, ám tanulni nem csak nehéz úton lehet. Az erények elsajátítása során azonban extrán hajlamosak vagyunk a nehezebb utat választani. Az alázatot megaláztatáson keresztül, a türelmet hátráltatáson át, az elfogadást az elutasítottság megélése által.

Az éppen 4 éves Örömvilág podcast csatorna #192 epizódjában a fentieken kívül még több más erény is szóba kerül, és Te is ráláthatsz arra, hogy min munkálkodik a lényed, miközben emberként meglehetősen nehéz folyamatokon mész keresztül.

Ha van saját történeted, tapasztalatod, amelyet szívesen megosztanál velem és az Örömvilág podcast hallgatóival, írj a podcast@oromvilag.hu e-mail címre! Ugyanitt témát is javasolhatsz.

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban. Köszönöm, ha segítesz egy-egy megosztással abban, hogy másokhoz is eljussanak ezek az ingyenes hanganyagok.

Dolgoznál magadon? Ajánlom figyelmedbe első könyvem, az „Ébresztő”-t. A több, mint 400 oldalas kötet 40 olyan témát foglal össze – 40 podcast epizód alapján – 3 nagy témakörbe rendezve, amelyek mindenki számára hasznos nézőpontokat adhatnak. Az átlagembernek is ismerős helyzeteken keresztül mutatom meg, hogyan hatnak ránk a családi mintáink, mi irányítja a választásainkat legyen szó barátságról vagy párkapcsolatról. Sok éves segítői és oktatói tevékenységem esszenciája ez a könyv, amely felér egy mély önismereti folyamattal. Az Ébresztőt online megrendelheted a www.tomeknoemi.hu oldalon, valamint megvásárolhatod a budapesti, a szegedi és a debreceni Libertine könyvesboltban.

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu