Hallottál már a megfőtt béka szindrómáról? Ismerkedj meg vele, mert könnyen lehet, hogy ez a történet rólad (is) szól…

Van olyan helyzet, ami ugyan kifejezetten rossz neked, de mégis tűröd? Van olyan kapcsolatod, ami szépen, lassan romlott meg, és tett boldogtalanná, mégsem lépsz ki belőle? Mi az amit túl régóta tűrsz? Kihasználnak vagy túlterhelnek a munkahelyeden? Szavakkal bántalmaz valaki vagy netán kezel emel rád? Esetleg a tested fájdalma lett a mindennapok velejárója?

Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, vagy a közvetlen környezetedben tapasztalod ezen szituációk valamelyikét, akkor ez az adás Neked és Érted készült. Tarts velem, és beszélgessünk a megfőtt béka szindrómáról, amely pont arról kapta a nevét, amit a szavak jelentenek. A béka ugyanis, ha lassan melegítjük alatta a vizet, nem ugrik ki a fazékból… és mire észbe kap, már túl késő, nem marad semmi ereje a menekülésre.

Ha van saját történeted, tapasztalatod a témában, amelyet szívesen megosztanál velem és az Örömvilág podcast hallgatóival, írj a podcast@oromvilag.hu e-mail címre! Ugyanitt témát is javasolhatsz.

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban. Köszönöm, ha segítesz egy-egy megosztással abban, hogy másokhoz is eljussanak ezek az ingyenes hanganyagok.

Dolgoznál magadon? Ajánlom figyelmedbe első könyvem, az „Ébresztő”-t. A több, mint 400 oldalas kötet 40 olyan témát foglal össze – 40 podcast epizód alapján – 3 nagy témakörbe rendezve, amelyek mindenki számára hasznos nézőpontokat adhatnak. Az átlagembernek is ismerős helyzeteken keresztül mutatom meg, hogyan hatnak ránk a családi mintáink, mi irányítja a választásainkat legyen szó barátságról vagy párkapcsolatról. Sok éves segítői és oktatói tevékenységem esszenciája ez a könyv, amely felér egy mély önismereti folyamattal. Az Ébresztőt online megrendelheted a www.tomeknoemi.hu oldalon, valamint megvásárolhatod a budapesti, a szegedi és a debreceni Libertine könyvesboltban.

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu