#186 Kollektív tudattalan és csoportenergiák hatása

Csak azért, mert sokan ugyanúgy gondolják, még nem biztos, hogy az úgy is van, vagy úgy jó. A kollektív tudattalan és a csoportenergiák hatása elképesztően erős.

Azt tapasztalom, hogy időnként annyira erős csoportenergiák jönnek létre, hogy vákuumként szippantják be az embereket. Vannak, akik egyszerűen nem hisznek eléggé magukban ahhoz, hogy eltérő véleményt merjenek megfogalmazni, míg mások annyira meg akarnak felelni, hogy igazodnak a többséghez.

A csoportenergiák mellett a kollektív tudattalan is óriási hatást gyakorol ránk, ám sokszor észre sem vesszük ezt, hogy annyira „természetes” az a vélekedés, az a gondolat, hogy azonosulunk vele.

Érdekel a a téma? Gyere, beszélgessünk róla fél órát! Érintjük a jungi pszichológia néhány fontos gondolatát, és én is megosztom veled tapasztalataimat, nézőpontjaimat.

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban. Köszönöm, ha segítesz egy-egy megosztással abban, hogy másokhoz is eljussanak ezek az ingyenes hanganyagok.

Dolgoznál magadon? Ajánlom figyelmedbe első könyvem, az „Ébresztő”-t. A több, mint 400 oldalas kötet 40 olyan témát foglal össze – 40 podcast epizód alapján – 3 nagy témakörbe rendezve, amelyek mindenki számára hasznos nézőpontokat adhatnak. Az átlagembernek is ismerős helyzeteken keresztül mutatom meg, hogyan hatnak ránk a családi mintáink, mi irányítja a választásainkat legyen szó barátságról vagy párkapcsolatról. Sok éves segítői és oktatói tevékenységem esszenciája ez a könyv, amely felér egy mély önismereti folyamattal. Az Ébresztőt online megrendelheted a www.tomeknoemi.hu oldalon, valamint megvásárolhatod a budapesti és a szegedi Libertine könyvesboltban, valamint a hálózat új, debreceni üzletében is.

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu