Energiavámpírok, tolakodók, panaszkodók, áldozatok, határsértők – róluk, a velük való kapcsolatodról szól az Örömvilág podcast #109 epizódja.

Kik azok az életedben, akiknek nem tudsz nemet mondani? Kiknek engeded meg, hogy átlépjék a határaidat? Ki azok, akinek odaadod az energiádat, akik kedvéért lemondasz saját magadról?

Vannak emberek, akik azon keresztül kontrollálnak másokat, hogy megvonják tőlük a számukra fontos figyelmet, vagy éppenséggel bizonytalanságban tartják őket. A mindennapok szintjén gyakori módja ennek, amikor a mérgező, avagy határsértő fél nem megy el a megbeszélt találkozókra, nem tartja be a leegyeztetett határidőket, vagy önhatalmúlag felülírja a megegyezéseket. Az „egészséges lelkületű” emberek általában tisztelettudóak és illedelmesek még azokkal is, akik ezzel csupán visszaélnek, és akik ezt legkevésbé sem érdemlik meg. Úgy gondolom, hogy amikor energiavámpírrral, vagy más mérgező tulajdonságú személlyel kapcsolódunk, félre kell tenni az udvariasságot,  és a legfontosabb önmagunk tisztelete kell, hogy legyen. Önmagunk tisztelete, amibe nem fér bele sem a bántalmazás, sem a határsértés.

Téged milyen módon érint ez a téma? Milyen felismerésekre jutottál, vagy milyen tapasztalatot osztanál meg mindannyiunk okulására? Írd meg  e-mailben vagy kommentben! Természetesen a későbbi adásokba is javasolhatsz témát ugyanitt. Az összes adást megtalálod honlapomon, YouTube csatornámon (IRATKOZZ FEL!) és a podcast appokban.

 

Ha szereted a tiszta, organikus, vegán, állatkísérlet mentes megoldásokat, ajánlom figyelmedbe ajurvedikus termékeinket, amelyeket a www.pranagarden.hu oldalon az „Örömvilág15” kód használatával 15% kedvezménnyel vásárolhatsz meg 10.000 Ft feletti rendelés esetén. Egyes termékekhez nálam, Székesfehérváron is hozzájuthatsz, vásárlási összegtől függetlenül, szintén 15% kedvezménnyel. Élnél a lehetőséggel? Írj a podcast@oromvilag.hu címre!

Szeretettel várlak aktuális programjaimra

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu

Vélemény, hozzászólás?