#105 Meghallod a segélykiáltásokat?

Vannak, akik nem tudnak segítséget kérni, pedig nagy bajban vannak. Ha nyitott füllel jársz, Te is meghallhatod a segélykiáltásokat.

Hogy miért éppen most hozom ezt a témát? Azért, mert a hosszú téli esték nehéz érzéseket hozhatnak. Azért, mert megint itt van a bezárkózás, az elszigetelődés, és azért, mert közeledik a karácsony, amelyet sokan töltenek egyedül és magányosan. Ilyenkor nehezebb meglátni az árulkodó jeleket azokon, akik rossz érzelmi-lelki helyzetben vannak. Nehéz, de nem lehetetlen. Ezért készítem ezt az adást.

Véleményem szerint nem kell mindenkit megmenteni, de igenis fontos, hogy legyünk figyelmesek egymással, és segítsünk embertársainknak. Apró gesztusokkal, egy-egy jó szóval, néhány érdeklődő kérdéssel Te is sokat tehetsz azokért, aki szégyellik azt, amiben vannak. Tarts velem az Örömvilág podcast csatorna #105 epizódjában, és beszélgessünk erről egy kicsit!

Ha van olyan saját történeted, tapasztalatod, amit szívesen megosztanál a témával kapcsolatban, írj e-mailt a podcast@oromvilag.hu e-mail címre! Ugyanitt arra is tehetsz javaslatot, hogy milyen kérdésekkel foglalkozzak a jövőbeni adásokban!

Kérlek, támogasd a munkámat azzal, hogy feliratkozol a csatornámra a YouTube-on, a podcast appokban, és megosztod a neked tetsző epizódokat az Instán vagy a Facebook oldaladon! Köszönöm szépen!

 

Ahogy az adásban ígértem, íme a két ingyenesen hívható telefonszolgáltatás elérhetősége: 

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány értetek jött létre: gyerekekért, tizenévesekért és fiatal felnőttekért. Azért, hogy mindig legyen kihez fordulni! A szervezet 1993 óta vallott missziója szerint a gyerekeket meg kell hallgatni, ha bajban vannak, segíteni kell nekik, és a felnőtteket támogatni kell abban, hogy erre képesek legyenek. Névtelen, anonim és ingyenes szolgáltatásaink azoknak a gyerekeknek és fiataloknak is lehetőséget és esélyt adnak a változásra, akik nem tudnak a családjukra vagy tanáraikra számítani.

Kék Vonal honlap: www.kek-vonal.hu
Kék Vonal éjjel-nappal ingyenesen hívható telefonszáma: 116-111 (előhívószám vagy körzetszám nélkül)

A telefonos lelkisegély-szolgálatok nagy múltra tekintenek vissza, a XX. század elején az öngyilkosság megelőzésével foglalkozó szervezetek alapozták meg létrejöttüket. A legkorábbi telefonos krízis-szolgálat 1953-ban jött létre, melyet Chad Varah tiszteletes alapított a Szamaritánusok Alapítványának részeként. A Telefonos Elsősegély Szolgálatok Nemzetközi Szövetsége (International Federation of Telephonic Emergency Services – IFOTES) 1967-ben jött létre Svájcban. Magyarországon 1970-ben, Debrecenben alakult meg az első szolgálat és 1990-ben jött létre a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ).

A segélyhívó vonalak létfontosságú szolgáltatásokat kínálnak, anonim, magas szintű bizalmon alapuló érzelmi támaszt nyújtanak azoknak, akik pszicho-szociális krízisen mennek keresztül. A segélyhívó vonalak azonnali érzelmi támaszt jelenthetnek személyes vészhelyzetek esetében.  A LESZ 18 tagszervezettel és 5 éjjel-nappal működő stábbal várja a segítséget igénylők hívásait

LESZ honlap: www.sos116-123.hu
LESZ éjjel-nappal hívható ingyenes száma: 116-123 (előhívószám vagy körzetszám nélkül)

 

Készülj tudatosan a karácsonyra! Ha szeretnél egyszerűen, szeretettel ajándékozni, válaszd a Napi Segítő ajándékcsomagot, amely egy doboz Napi Segítő kártyacsomagot, egy üveg termelői mézet, valamint kézműves bonbonokat tartalmaz. Részeltekért kattints a www.napisegito.hu oldalra!

Ha szereted a tiszta, organikus, vegán, állatkísérlet mentes megoldásokat, ajánlom figyelmedbe ajurvedikus termékeinket, amelyeket a www.pranagarden.hu oldalon az „Örömvilág15” kód használatával 15% kedvezménnyel vásárolhatsz meg 10.000 Ft feletti rendelés esetén. Egyes termékekhez nálam, Székesfehérváron is hozzájuthatsz, vásárlási összegtől függetlenül, szintén 15% kedvezménnyel. Élnél a lehetőséggel? Írj a podcast@oromvilag.hu címre!

 

Szeretettel várlak aktuális programjaimra:

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu

Vélemény, hozzászólás?