Mennyire vagy türelmes? Ha várakoznod kell, képes vagy nyugodt maradni, vagy feszültté, idegessé, netán dühössé válsz? 

Beléptünk az advent időszakába, mi más lenne a téma ezúttal, mint a várakozás, és ehhez kapcsolódóan a türelem, illetve a türelmetlenség érzése, tapasztalása. Úgy gondolom, mindannyiunknak van dolga ezekkel az energiákkal, és hasznos lehet új nézőpontokat kapni a témában.

Amikor – évekkel ezelőtt – regisztráltam a Facebookra, egy Márai Sándor idézetet választottam mottómnak. Azóta sok idő eltelt, de a Füves könyvben leírt gondolatokkal ugyanúgy tudok azonosulni, és még inkább érzem igazságukat:

„Megvárni, egy angyal és egy szent türelmével, amíg a dolgok – emberek, eszmék, helyzetek -, melyek hozzád tartoznak, eljutnak hozzád. Egyetlen lépést sem sietni feléjük, egyetlen mozdulattal, szóval sem siettetni közeledtüket. Mert bizonyos emberek, eszmék, helyzetek, melyek életedhez, jellemedhez, világi és szellemi sorsodhoz tartoznak, állandóan útban vannak feléd. Könyvek. Férfiak. Nők. Barátságok. Megismerések, igazságok. Ez mind feléd tart, lassú hömpölygéssel, s találkoznotok kell egy napon. De te ne kapkodj, ne siettesd útjukat és közeledésüket. Ha nagyon sietsz feléjük, elkerülheted azt, ami fontos és személyesen a tiéd. Várj, nagy erővel, figyelmesen, egész sorsoddal és életeddel.” (Márai Sándor – Füves könyv – Arról, hogy a dolgokat meg kell várni)

Nem is magyarázom… csak beszélgessünk! Tarts velem az Örömvilág podcast #104 epizódjában, és gondolkozzunk el együtt a türelemről, a türelmetlenségről és a várakozásról! Ha szívesen megosztanád véleménye, felismerésed, vagy témát javasolnál egy későbbi adásba, írj e-mailt a podcast@oromvilag.hu címre!

Minden adást visszahallgathatsz honlapomon, a podcast appokban és YouTube csatornámon. Megköszönöm, ha feliratkozol, vagy visszajelzést adsz komment formájában!

Készülj tudatosan a karácsonyra!

2021. december 3-án, pénteken 16 és 20 óra között kedvezményes Karácsonyi Vásárt tartunk Székesfehérváron, az Örömvilág Tudatosság Központban.Találkozzunk személyesen, gyere és válassz szeretteidnek tudatosan ajándékot a fa alá!

Ha szereted a tiszta, organikus, vegán, állatkísérlet mentes megoldásokat, ajánlom figyelmedbe ajurvedikus termékeinket, amelyeket a www.pranagarden.hu oldalon az „Örömvilág15” kód használatával 15% kedvezménnyel vásárolhatsz meg 10.000 Ft feletti rendelés esetén. Egyes termékekhez nálam, Székesfehérváron is hozzájuthatsz, vásárlási összegtől függetlenül, szintén 15% kedvezménnyel. Élnél a lehetőséggel? Írj a podcast@oromvilag.hu címre!

Szeretettel várlak aktuális programjaimra:

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu

Vélemény, hozzászólás?