#217 Célravezető szavak, erőszakmentesen

Hiszel abban, hogy egy másik embernél elérheted a célod konfliktus és manipuláció nélkül?  No és ha érdekeitek ütköznek vagy a véleményetek eltér?

Ha szeretnél elérni valamit, akkor hogyan kommunikálsz? Meg akarod győzni a partneredet? Erőszakossá válsz? Nyomulni kezdesz? Netán körmönfont módon éred el, hogy az legyen, amit Te szeretnél? Vagy sajnáltatod magad? Hiszel abban, hogy erőszakmentes, a másikat tiszteletben tartó kommunikációval is elérheted a célod?

Az Örömvilág podcast #217 epizódjában elmesélem, hogy milyen kommunikációs stílusok vannak, melyikre mi a jellemző, és beavatlak az asszertivitás csodás és igencsak hasznos világába. Szó lesz az énközlések fontosságáról és az erőszakmentes kommunikáció 4 lépését is megmutatom.

Megosztanád saját tapasztalataidat vagy felismeréseidet a témáról? Kérdésed van? Írj a podcast@oromvilag.hu e-mail címre, vagy kommentelj a YouTube csatornámon vagy valamely social media felületemen!

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban. Köszönöm, ha segítesz egy-egy megosztással abban, hogy másokhoz is eljussanak ezek az ingyenes hanganyagok.

Dolgoznál magadon? Ajánlom figyelmedbe „Ébresztő” című könyvemet. A több, mint 400 oldalas kötet 40 olyan témát foglal össze – 40 podcast epizód alapján – 3 nagy témakörbe rendezve, amelyek mindenki számára hasznos nézőpontokat adhatnak. Sok éves segítői és oktatói tevékenységem esszenciája ez a könyv, amely felér egy mély önismereti folyamattal. Az Ébresztőt online megrendelheted a www.tomeknoemi.hu oldalon, valamint megvásárolhatod a budapesti, a szegedi és a debreceni Libertine könyvesboltban.

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu