#207 Büntetés – önbüntetés – karma

Ha megbüntetnek, az elegendő ahhoz, hogy megbékélj magaddal és azzal, amit tettél? Kell, hogy büntesd magad? Mikor egyenlítődik ki a karma?

Az Örömvilág podcast csatorna #207 epizódjában a büntetés-önbüntetés-karma bermuda háromszögben bolyongók problémájára hozok néhány hasznos nézőpontot. Tarts velem, és járjunk utána annak, hogy vajon miért szomjazzák az emberek a büntetést… hogy mire jó a büntetés, és annak is, hogy megoldja-e a bűntudatot és feloldja-e a karmát.

Ebben az epizódban egy 500 évvel ezelőtti, a történelemben és az őseink lelki életében meghatározó eseményig megyünk vissza, hogy megértsük a bűnhődés iránti „vágy” okát. Ha van valami, amin nem tudod magad túltenni, mert úgy érzed, még nem kaptál érte elég büntetést… ha van valami, amiről azt gondolod, hogy megbocsáthatatlan… ha van valami, amiért régóta ostorozod magad, akkor ezt az adást Neked és Érted is készítettem.

Mondd el, mutasd meg Te is a saját nézőpontodat, oszd meg velem a felismeréseidet! Írj a podcast@oromvilag.hu e-mail címre, kommentelj a YouTube csatornámon vagy valamely social media felületemen!

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a podcast appokban. Köszönöm, ha segítesz egy-egy megosztással abban, hogy másokhoz is eljussanak ezek az ingyenes hanganyagok.

Dolgoznál magadon? Ajánlom figyelmedbe első könyvem, az „Ébresztő”-t. A több, mint 400 oldalas kötet 40 olyan témát foglal össze – 40 podcast epizód alapján – 3 nagy témakörbe rendezve, amelyek mindenki számára hasznos nézőpontokat adhatnak. Az átlagembernek is ismerős helyzeteken keresztül mutatom meg, hogyan hatnak ránk a családi mintáink, mi irányítja a választásainkat legyen szó barátságról vagy párkapcsolatról. Sok éves segítői és oktatói tevékenységem esszenciája ez a könyv, amely felér egy mély önismereti folyamattal. Az Ébresztőt online megrendelheted a www.tomeknoemi.hu oldalon, valamint megvásárolhatod a budapesti, a szegedi és a debreceni Libertine könyvesboltban.

További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu