Események betöltése

Vissza a program listához

 • Ez az esemény elmúlt.

BETELT!!!!! SPIRITUÁLIS TISZTULÁS BALIN – a felemelkedés útja (2024 tavasz)

május 7. 04:00 - május 20. 04:00

Online jelentkezem

Egy különleges utazás „útkeresőknek” és azoknak, akik választ szeretnének találni elakadásaikra és egy más perspektívából meglátni és megtalálni önmagukat!

Az Orianna Bali Tours és Tomek Noémi Coach, Mestertréner, Motivációs előadó, ThetaHealing Certificate of Science and Master Instructor, az Örömvilág alapítója szervezésében.

Bali nemcsak kikapcsolódás, hanem alkalom a világ zajától elszigetelt tisztulásra, a legmélyebb lélek-utazásra, egy „tudati” váltásra, magasabb szintű haladásra.

Ez a különleges program tartalmazza a balinéz tisztító szertartásokat, tűz és víz rituálékat, mely ceremóniák igen fontosak a balinéz emberek életében, kultúrájuk szerves része, melyek mind spirituális fejlődésük érdekében történnek.

Látogatást teszünk egy balinéz hindu főpap, spirituális tanító házában, aki a tisztító ceremónia alatt ősi, szanszkrit mantrák és füstölők segítségével erősíti szellemi, lelki tisztulásunkat és fizikai védelmünket, majd a végén áldást kapunk tőle.

Részt veszünk egy nagyon különleges tűzceremónián is, az Agni Hotra szertartáson, mely a hindu kultúra egyik legősibb gyógyító rituáléja, még a védikus időkből. A ceremóniát balinéz papok vezetik, akikkel a meggyújtott tűz köré ülünk a földre, s akik a ceremónia alatt szanszkrít mantrákat énekelnek, miközben ghee-t és rizst szórnak a tűzbe, így kérve áldást, bőséget a szakrális világtól. Meghatározott időben mi is bedobhatunk a tűzbe rizst, mellyel magunk spirituális tisztulását és lelki gyógyítását kérjük. A ceremóniának nagyon erős elme, lélek és tértisztító hatása van, megszabadít a negatív gondolatoktól, energiáktól, stressztől.

Ez a két hét tartalmazza továbbá a közös imákat az ősi hindu templomok falai között, a gyógyulni vágyóknak helyi gyógyítókkal /balian/ való találkozást, akik családi házitemplomuk szent szobájában mantrák és füstölők segítségével tisztítanak és energiaátadással gyógyítanak. Mantrázás közben sokszor transzállapotba kerülnek, a szakrális és fizikai világ közti csatornákká válnak, kapcsolódva az istenivel. Így tudnak teljes mértékben ráhangolódni érzéseinkre, lelkivilágunkra. Az esetleges negatív energiákat „kiszívják” és pozitív életenergiával töltenek fel. A gyógyítás végén áldást adnak és balinéz védőkarkötőt kötnek a jobb csuklónkra.

S ugyanígy megtalálhatóak lesznek a meditációs elvonulások hagyományai is.

Az utazás spirituális és lelki támogatójaként számtalan lelki gyakorlattal, speciális meditációkkal és önfejlesztő, csoportos foglalkozásokkal segítem a résztvevőket a múlt könnyebb lezárásában, a lélek újbóli felemelkedésében, s hogy újra közelebb kerüljünk saját önvalónkhoz.

Nem utolsó sorban pedig itt lesz Bali gazdag, színes kultúrája, ősi hindu szent helyei, melyek látogatása önmagában elősegíti a lelki megújulást.

A programok fő bázisa – a szálláshely – Ubud városa, mely gyógyítói központ, de egyben Bali kulturális, spirituális és művészeti központja is.

Majd a két hét utolsó pár napjára átköltözünk egy óceánparti szállásra Sanur városba, ahol már az óceáné és a pihenésé lesz a főszerep.

A sziget atmoszféráját a templomok és vallások kavalkádja teszi méltán „isteni szigetté”, melyek hindu, buddhista és kínai hagyományokat őriznek falaik között.

 

Rövid ízelítő a programból:

Ellátogatunk ősi szakrális helyekre, mint a 10. századból megmaradt Goa Gajah elefántbarlang egykori buddhista meditációs hely, vagy a Tirtha Empul szent forrás, mely a balinéz hinduk egy ősi zarándokhelye a spirituális megtisztulásra. De említhetném a Besakih hindu anyatemplomot is az Agung vulkán lábánál, mely több, mint 1000 éve a balinézek legszentebb, legnagyobb temploma, vagy a Gunung Kawi Tampaksiring templomot, mely régi balinéz királyok temetkezési komplexuma egy folyó völgyében, vagy akár az Uluwatu templomot, mely a sziget egyik legfőbb védelmező temploma s mely 80m magas sziklafalon áll, arccal az Indiai-óceán végtelenjének.

Útközben láthatunk fűszertermesztő falvakat, megkóstoljuk Indonézia tea- és kávéremekeit, többek között a híres Luwak kávét, majd sétálunk az üdítően zöld Tegallalang rizsteraszoknál, ahol lehet óriáshintázni is, de fürdőzünk egy nagyon különleges barlangvízesésben is, majd megcsodáljuk Bali legimpozánsabb vulkáni kráterét – a Batur vulkánt.

Megismerhetjük Bali mitikus világát az egyik hagyományos táncukon a Kecak tűztáncon keresztül és bepillantást nyerhetünk hihetetlenül gazdag művészetébe, kézművességébe is, a fafaragásaiktól kezdve, ezüst és arany ékszerműhelyein át egészen a különleges batikolási technikájukig bezárólag. Nem maradhat ki a felsorolásból a testet és lelket pihentető strandolás sem Sanur óceánparti városban.

Az utazás részletes programleírásában még sok izgalmas program olvasható, mely élmények megtapasztalása elengedhetetlen, ha Balin jársz.

 

Miért éppen Bali?

Talán mert azon csodálatos helyek egyike, ahova elvonulni érdemes. Talán mert földrajzilag alkalmas arra, hogy a világtól elzártnak és védettnek érezzük magunkat, vagy mert olyan energiákat képes akkumulálni, amelyek elegendőek lennének az egész bolygónak… De az is lehet, hogy azért, csak mert szép, és kellőképpen szent ahhoz, hogy a múlt megkövesedett darabjait egy olyan helyen szórjuk szét, ahonnan nem viszi tovább a szél, és nem fertőz kollektív tudatként, vagy mert titoktartóak a szent helyek – igazi „erdőmélyi” rejtekek. Tán az is lehet, hogy azért Bali, mert az itteni papok úgy érintik meg az ember homlokát, hogy ujjuk nyomán minden ránc kisimul, és még azért is, mert kellőképpen messze van ahhoz, hogy az utazó átélhesse, hogy teste vezeklésével előkészíti lelkét az elengedésre, majd pedig a felemelkedésre.

… és amiért még érdemes!

Balin megünneplik a spirituálisan törekvőket. Számtalan olyan rituálé és szertartás van, amely ünneppé teszi a lélekutazást. A sok gyönyörű látványosságon kívül olyan bennfentes helyekre, ceremóniákra visszük el a jelentkezőket, amelyek egyszerű turistaként elérhetetlenek. Olyan Szent emberekhez látogatunk el, akik kizárólag a program koncepciója és hitelessége miatt fogadnak bennünket csoportosan, hogy áldásukkal és beavatásaikkal segítsék az „utazókat”.

Ázsia önmagában is tanítás. Tanítása abban rejlik, hogy az ego kikerül komfort zónájából és más impulzusoknak veti alá a megszokásoktól alvó tudatot. Újra az észlelésben kell lenni, a percenkénti felfedezésben, azokban a döntésekben, hogy szeretem, vagy nem szeretem, elfogadom, vagy nem tudom, kényelmes vagy félelmetes, megeszem, vagy nem ismerem. Mintha az ember újra születne és próbálna berendezkedni egy új világba, mintha újra tanulná az életet, de a fixált mindennapi rutin ebben gátat emel.

Az új helyzetek felbukkanása, és az ellenállás világít rá azokra a területekre, amelyekhez soha nem nyúlunk. A környezetváltozás és egy új kulturális háttér tudja csak felszínre hozni a rögzített és megragadt sablonokat, hogy az ember ráébredjen a ragaszkodás íztelenségére.

 

Szállásaink a 14 nap alatt:

 • Ubud városban (10 éj):

Ubud, Bali kulturális központja, spirituális fellegvára a sziget szívében, a jógik és meditációt végzők Mekkája! Ezt a mesés kis várost különleges spirituális energia és hangulat lengi körül, s egyike azon jelentős településeknek, amik még mai napig mélyen őrzik a balinéz hindu vallás sokrétű szertartásait. Szinte minden egyes nap láthatunk utcáin különböző vallási felvonulásokat, rítusokat, felajánlásokat az isteneknek.

Elhelyezés: 4 csillagos szállodában, hangulatos, balinéz stílusú /kétágyas vagy franciaágyas/ koedukált deluxe szobákban, trópusi dzsungel környezetben, rizsföldek tőszomszédságában (medence, étterem a szállás területén, díjmentesen használható WiFi)

 • Sanur óceánparti városban (3 éj):

Sanur egy nagyon hangulatos, nyugis kis óceánparti üdülőváros, Dél-Balin. Az egykori halászfalu mára már kinőtte magát, rengeteg szállás, étterem, kávézó, bár, szórakozóhely, bolt, ajándékbolt várja a vendégeket.

Elhelyezés: 3 csillagos szállodában, esztétikus, balinéz stílusú /kétágyas vagy franciaágyas/ koedukált szobákban, közvetlenül az óceánparton (medence, étterem a szállás területén, díjmentesen használható WiFi)

 

A szervezők:

A csoport vezetője Farkas Erika, aki 2010 óta él Bali szigetén, és az ott töltött évekből, életéből merítve ismeri a sziget kultúráját, mindennapi hagyományait, szokásait,

valamint Tomek Noémi Coach, Mestertréner, Motivációs előadó, ThetaHealing Certificate of Science and Master Instructor, az Örömvilág alapítója, aki rendszeresen tart tanfolyamokat, meditációkat, egyéni konzultációkat Magyarországon.

 

Részletek és jelentkezés:

Részvételi díj: 1.230 Euro/fő

Jelentkezési határidő: 2024. április 01-ig
(csoportjaink rendszerint hónapokkal korábban betelnek)

A résztvevők száma limitált – 26 fő – ezért ajánlott a korai foglalás.

Foglaló fizetése: 200 Euro/fő, mely jelentkezéskor fizetendő, bankszámlára történő utalással

Előleg fizetése: 500 Euro/fő, indulás előtt 60 nappal fizetendő, bankszámlára történő utalással

Fennmaradó rész fizetése: 530 Euro/fő, melynek kifizetése helyben, készpénzben történik, az első ismerkedési napon.

 

A részvételi díj tartalmazza:

 • 10 éjszakára elhelyezés hangulatos, balinéz stílusú, koedukált deluxe szobákban /kétágyas vagy franciaágyas/, trópusi dzsungel környezetben, rizsföldek tőszomszédságában (medence, étterem a szállás területén, díjmentesen használható WiFi)
 • 3 éjszakára elhelyezés koedukált, superior szobákban /kétágyas vagy franciaágyas/, közvetlenül az óceánparton Sanur város központjában (medence, étterem a szállás területén, díjmentesen használható WiFi)
 • késő esti kijelentkezés felára a sanuri hotelben december 06-án (csoportnak foglalt repülőjárat éjfél után indul haza, december 07-én)
 • reggeli a szállásokon
 • retúr reptéri transzfer (amennyiben a csoporttal együtt történik az érkezés/távozás)
 • 3 egész napos kirándulás
 • 2 félnapos kirándulás
 • utazás privát busszal, benzin, parkolási jegyek
 • helyi idegenvezető és a magyar nyelvű túravezető
 • összes belépőjegy a kirándulások alatt
 • Agni Hotra tűzceremónia, egyszerű indonéz vacsora a rituálé végén
 • virágfelajánlások készítése egy balinéz családnál
 • rituális tisztító szertartás egy balinéz hindu templomban és szent forrásban (virágfelajánlások)
 • áldás, védelem és tisztító szertartás egy balinéz hindu főpap házában
 • pénzadományok a templomokban és rituálék alatt
 • szervezési díj, adók, illetékek
 • spirituális-szellemi-önfejlesztő programokon való részvétel Tomek Noémivel: specifikusan felépített, közös vezetett meditációk a felemelkedésért, az Önmagunkhoz való visszatalálásért / „Nézőpontváltó Nap”: blokkok, negatív minták, genetikai programok, szellemi fejlődésünket, életünket tovább nem szolgáló dolgok/emberek/energiák elengedése, gyakorlatok a másként látásra, „ki is vagyok én valójában?” workshop / a tudatos teremtés technikájának elmélete és gyakorlata

A teljes időtartam alatt magyar tolmács tart a csoporttal.

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • csoportnak foglalt Emirates retúr nemzetközi repülőjegy, illetékkel (változhat), csomagokkal. A csoportjegy ára: 385.000 Ft/fő

EK112 06 Május BUDAPEST-DUBAI 16:00 23:20

EK368 07 Május DUBAI-DENPASAR BALI 03:25 16:30

EK399 21 Május DENPASAR BALI-DUBAI 00:05 05:25

EK111 21 Május DUBAI-BUDAPEST 10:30 14:25

 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás
 • VOA-Visa On Arrival turista vízum, mely érkezésnél a denpasari reptéren Balin váltható ki (35 Euro/fő)
 • személyes kiadások
 • reggelin kívüli étkezések (ebéd, vacsora)
 • fakultatív programok költségei: energiagyógyítás egy tradicionális balinéz gyógyító házában, egyéb fakultatív programok

 

Bővebb infó, részletes program kérése, jelentkezés:

Tomek Noémi: program@oromvilag.hu

Farkas Erika: oriannabalitours@gmail.com

Részletek

Kezdés:
május 7. 04:00
Vége:
május 20. 04:00
Program kategória:

Szervező

Tomek Noémi
Telefon:
+36 30 883 0211
E-mail:
program@oromvilag.hu
Szervező weboldala

Helyszín

Bali
Indonézia + Google Térkép

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz programunkra: