Események betöltése

Vissza a program listához

  • Ez az esemény elmúlt.

Orientál Lemanguria – Női lélek Tánc és Mozgásmeditáció

2023.11.25. 09:30 - 12:30

Online jelentkezem

ORIENTAL LEMangURIA workshop – Női Lélek – Tánc – Mozgás – Meditáció

Szeretettel invitállak ORIENTAL LEMangURIA Női lélek- Tánc és Mozgásmeditációs workshopra Székesfehérvárra, az Örömvilág Tudatosság Központba.

  • Szeretnél a zene és a mozgás által picit elrepülni a”kelet” varázslatos birodalmába?
  • Szeretnél kikapcsolódni, mozogni? Kiszakadni a hétköznapokból?
  • Szeretnél kapcsolódni a NŐISÉGEDDEL? Önmagaddal?
  • Szeretnél a „korlátozott”, fix mozdulatokból idővel megengedni magadnak, hogy valóban SZABADON, SZÍVBŐL táncolj és a lelked szárnyaljon?

ORIENTAL-LEMANGURiA Tánc és Mozgásmeditáció foglalkozásokról bővebben:

Az orientál LEMangURIA foglalkozáson megismerkedhetünk az orientális , ősi -női tánc , mai nevén hastánc mozdulataival, mely által életre kelthetjük női energiáinkat. Az idő haladtával a vezetett mozdulatokból, mozgás kombinációkból folyamatoson térünk át lelkünk igaz, szívbéli szabad mozdulataira, szív-lélek táncára és ezáltal a LEMangURIA-ra Tánc és Mozgásmeditációra.

Helyszín: Örömvilág Tudatosság Központ – Székesfehérvár, Palotai út 25/III, 8000

Időpont: 2023. november 25., szombat, 9:30-12:30-ig

A workshop díja: 9900 Ft / 3 óra
A workshop minimum 5 fő jelentkezése esetén indul.

Bejelentkezés szükséges elérhetőségeim valamelyikén! Jelentkezési határidő: 2023. november 22. szerda

Elérhetőség:

Karaoglan Mayer Izabella
Hastáncoktató
LEMANGURIA Tánc és Mozgásmeditációs navigátor

E-mail: ikaraoglanmayer@gmail.com

Telefonszám: 06 70 389 8231

Bővebben a táncokról, lelki, testi hatásaikról:

Orientális tánc-Hastánc- Ősi női táncmozdulatok

Szellemi, és lelki hatások:

  • A hastánc, mint a női önkifejezés egyik eszköze
  • Segít megteremteni a harmóniát a test és a lélek között
  • Improvizatív jellege fejleszti a kreativitást és a fantáziát
  • Kiválóan alkalmas a depresszió, a lehangoltság, és a letargia ellen
  • Teljes koncentráción keresztül segít feloldani a napi stresszt.

A valóban nőies mozdulatok kapcsolatba hoznak saját nőiségünkkel : ez nem feltétlenül a közhelyes értelemben vett szexisséget jelenti, sokkal inkább azt a belső tartást és önbizalmat, azt a nőies kisugárzást, amelyre minden nőnek szüksége van.

Ezt a táncot kortól és alkattól függetlenül érdemes kipróbálni: a kicsit teltebb, vagy akár idősebb hölgyeknek épp annyira jól áll, mint a tökéletes alakú, lapos hasú fiataloknak. A hastánc segít abban, hogy aki valóban rendelkezik súlyfelesleggel, megtanulhatja, hogyan viselje az alkatát magától értetődő NŐIESSÉGGEL.

A hastánc testi hatásai:

A csípő lazításán keresztül természetesen a női szervekre van a legjobb hatással, javítja a vérkeringésüket, így akár nőgyógyászati problémák is megoldódhatnak általa.

A hát és a derék problémáira is kiválóak az izolált csípőmozdulatok, a tánc pedig a tartást is javítja, vagyis remekül ellensúlyozza az ülő életmód leggyakoribb ártalmait.

Alakformálás- különösen a derék és a csípő tájékát képes átformálni, de mivel a test minden része mozdul hastánc közben, így az egész teste átalakul annak, aki rendszeresen jár táncórára.

A rendkívül izolált, aprólékos mozdulatok, és az általuk megszerzett testtudatosság más táncstílusok, és más sportok gyakorlásához is kiváló alapot ad.

A mindennapok monotonitásában és folytonos rohanásában valóban minden nőnek szüksége van egy ilyen mozgásformára, amelyben nemcsak a fizikai határainkat tologatjuk egyre kijjebb, hanem lelkileg is visszatalálhatunk önmagunkhoz. Aki pedig rendszeresen táncol, idővel még inkább kapcsolatba kerülhet önmagával. Ilyenkor ugyanis az is kiderül, melyek a hozzánk igazán közelálló mozdulatok, és ezekből állíthatjuk össze saját táncunkat. Megtanulhatjuk, hogy a saját nőiségünk „kincsestárából” ne mindig a megszokott ugyanazt az oldalunkat mutassuk, hanem kicsit mélyebbre ásva a személyiségünk más rétegeit is felfedezhessük.

Amikor már lelkünk hajlandó elengedni a korlátolt, fix, berögzült vagy épp vezetett mozdulatokat és mélyebb kapcsolódásba kerül önmagával, egyre nagyobb szerepet kap a lélekmunka, a LÉLEK szabad, igaz belső tánca. Ebben a folyamatban kapnak egyre nagyobb szerepet a LEMangURIA tánc és mozgásmeditációs gyakorlatok.

 

A LEMangURIA röviden:

Bővebben: www.lemanguria.hu

A LEMangURIA® holisztikus mozdulatművészet testtudatos figyelmet igénylő, rögtönzött, szabad mozdulatok általi improvizációt alkalmazó táncos módszer. Segíti a cselekvő jelenlét (szabad tánc) általi belső inspirációkkal mozgósított kreatív energiák felszabadítását.

A LEMangURIA® szemlélet és módszer létrehívója Semsei Angelika humánfejlesztő, író, közösségfejlesztő, rekreációs szakember. 2013-ban jelent meg LEMangURIA ÉletTánc c. könyve. 2018-ban kiemelt országos szakmai díjat vehetett át közösségi, nevelő munkásságáért. Oly tanító, akinek gondolatai, tanításai, az ember önvalójához találásához új nézőpontokat, rejtett szellemi ösvényeket képes megnyitni, és ehhez oly módszert alkotott, mely a mindennapokban való megélésekhez valódi segítséget képes nyújtani.

…”Önismeret, életöröm, testtudatosság, leküzdhetetlennek tűnő feladatok megoldása, fizikai, szellemi fejlődés, tudatos életvezetés és harmónia. A LEMangURIA szabad mozdulataink világa, melynek inspirációja a lélek. Tanító segítségével megtapasztaljuk önmagunk és világunk működését. A zene, mozgás, ritmus felszabadító örömén keresztül eljutunk a testtudatosság, és szellemi tudatosság magasabb szintjeire, ahol megismerhetjük életcélunkat, problémáinkra a megoldásokat. Megtanulunk ébernek lenni a Most-ban, hogy jó és pontos döntéseket tudjunk hozni életünkben.

Mozgásunk és táncunk a mindenséggel való kapcsolatunkat fejezi ki. Az egyik legősibb élő kapcsolat létesítése, lelkünk vágyaival, tudatosságunkkal, testünk irányításával, fókusszal, ritmussal, az univerzum áramlásával, a mozdulatok egyetemes nyelve, a tánc.

A LEMangURIA Szabad mozgás, Lélektánc foglalkozásokon aktív mozgásmeditációs feladatokon keresztül létrehozunk egy interaktív kapcsolatot, melynek múltbéli események oldása, jelen életünk látása, s jövőnk alakítása a célunk….”

Részletek

Dátum:
2023.11.25.
Időpont:
09:30 - 12:30
Program kategória:

Szervező

Karaoglan Mayer Izabella
Telefon:
06 70 389 8231
E-mail:
ikaraoglanmayer@gmail.com

Helyszín

Örömvilág Tudatosság Központ
Magyarország Fejér, 8000 Székesfehérvár, Palotai út 25/III. + Google Térkép
Helyszín weboldala

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz programunkra: