Az emberek nagyjából 70%-a érzi úgy időnként, hogy imposztor, azaz szélhámos, holott ez egyáltalán nem igaz rá. Az imposztor szindrómában szenvedők önbecsülése nagyon alacsony szinten van, és folyamatosan kételkednek magukban.

Az imposztor szindrómát 1987-ban írta le először két amerikai pszichológusnő. A probléma sokkal többeket érint, mint gondolnánk, és épp azokat, akikről nem gondolnánk. Világhírű színészek, mint Tom Hanks vagy Meryl Streep is szenved attól a gondolattól, hogy nem elég jó, hogy a sikereit csak a véletlennek köszönheti. Aki imposztornak gondolja magát, az folyamatosan attól retteg, hogy egyszer csak kiderül a titka, és lelepleződik.

Talán Te is éreztél már ilyet, talán most is érzel valami ilyet. Ha érdekel a téma, tölts velem fél órát, és beszélgessünk róla! Ha velem tartasz, azt is elmondom Neked, hogy melyek az imposztor szindróma fő típusai, és hogy az egyes kategóriákba tartozóknak mit érdemes fejleszteni, tanulni ahhoz, hogy kilépjenek ebből a meglehetősen sok problémát és rossz érzés okozó állapotból.

Szívesen hallgatod az Örömvilág podcast adásait? Kérlek, mutasd ki a szimpátiádat azzal, hogy feliratkozol csatornámra a YouTube-on , ahol minden eddigi epizódot megtalálsz, akárcsak honlapomon  és a Spotifyon. Köszönöm, ha segítesz egy-egy megosztással abban, hogy másokhoz is eljussanak ezek az ingyenes hanganyagok.

Szeretettel várlak programjaimra:

Spirituális utazás Balin – A felemelkedés útja: 2023. május 18 – június 1. (BETELT!)
Spirituális utazás Balin – A felemelkedés útja (ősz): 2023. november 7-20. (BETELT!)
Előkészületben: 
EVERNESS fesztivál Siófokon: 2023. június 20-26.
Családi minták oldása elvonulás Bárdudvarnokon: 2023. augusztus 13-16.
A személyes tanfolyamok helyszíne Székesfehérváron: Örömvilág Tudatosság Központ
További programok, érdekességek: www.oromvilag.hu