Fazekas Éva

Óvodapedagógus, a Szövőmadár meseműhely alapítója, Népmesekincstár és Alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozásvezető

Elrepítem gyermeked a mesék csodás világába, és megmutatom neki, hogy a varázslat a mesekaput átlépve kezdődik csak el igazán!

A mesék varázslatos világa Édesanyámnak köszönhetően kisgyermekkorom óta kíséri az életem, mindig is imádtam őket hallgatni és később már olvasni is. Óvónéniként naponta megtapasztaltam a mesélés csodálatos varázsát, láttam, ahogy az apró csillogó szempárok mögött új világok és történetek kelnek életre. A mesélésnek van egy semmi máshoz nem hasonlítható, bensőséges hangulata, aminek köszönhetően a gyerekek biztonságban érzik magukat és szabadjára tudják engedni a fantáziájukat a nyugodt, szeretetteljes légkörnek köszönhetően. Mindig melegséggel tölti el a szívemet, amikor akár évek múlva is emlékszik egy-egy kisgyerek arra, hogy mennyire szerette a meséimet hallgatni. Az elmúlt években meséltem már az egészen kicsi bölcsődésektől kezdve idősek otthonában élőknek is, de ott legbelül a szívem mélyén mindig is azt vártam a legjobban, amikor a gyerekek a játékot is abbahagyva gyülekeztek körém, hogy meghallgassanak egy újabb mesét.

A Szövőmadár meseműhely egy olyan hely, ahol a gyerekekkel együtt szőjük a mesék fonalát, mint ahogy a szövőmadár is nagy gonddal, aprólékosan szövi meg a madarak között is páratlannak számító fészkét. Szeretném, ha minden gyermek megszőhetné a saját kis mesefészkét, amibe gyűjtheti az emlékeket, tarka világokat, bátorságot, önbizalmat, és akár a foglalkozások végén kézzel készített alkotásokat is!

Néha jó megállítani a mókuskereket, kizökkeni a hétköznapok világából és tudni, hogy van egy hely, ahol a gyermeked jól érzi magát, kikapcsolódik, feltöltődik és az élőszavas mesét hallgatva saját fantáziavilágában történeteket sző, amiben észrevétlenül meg tudja találni a  belső világában rejlő kincseket. Ahogy megelevenednek előtte a belső képek, úgy lesz egyre nagyobb a kreativitása is, ami segíteni fogja őt abban, hogy rugalmasabban gondolkodjon és ügyesebben, gyorsabban tudja megoldani azokat a gondokat és nehézségeket, amikkel szembetalálja magát.

Ha szeretnéd, hogy gyermeked elmerüljön a mesék varázslatos világában, akkor nagyon sok szeretettel várom őt a foglalkozásaimon!

Szolgáltatásaim

Programok, ahol velem találkozhatsz